Tak, je to za námi. Summer Game Fest 2023 Geoffa Kheighleyho oficiálně skončil a že to byla jízda. Níže najdete seznam všech věcí, které se staly. A že toho není málo.

Věci, které jsme napsali samostatně:

LIKE A DRAGON GAIDEN

Seznamte se. Na Summer Game Festu byly odhaleny gameplay záběry z nové Yakuzy. Jmenuje se Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name a vyjde 9. 11. tohoto roku pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Příběh sleduje původního hrdinu série Kazumu Kiryu poté, co předstíral vlastní smrt, aby ochránil svou rodinu, a odehrává se mezi hrami Yakuza 6 a Yakuza: Like a Dragon. Pod novým jménem Joryu se vrací k životnímu stylu yakuzy, protože ho tajemná postava donutila vystoupit z úkrytu. Těšit se můžete na akční souboje.

PATH OF EXILE 2

Už je to více než tři a půl roku, co nám byl oficiálně oznámen návrat do temného fantasy světa v rámci bezplatného RPG titulu Path of Exile 2. Přestože se vývoj hry potýkal s řadou problémů, které způsobila zejména pandemie koronaviru, očekávaný konkurent nového Diabla o sobě dává znovu vědět prostřednictvím upoutávky odhalené během Summer Game Festu. Vžít se s ní můžete do intenzivního souboje s řadou nepřátel, po které hrdina neustále metá blesky jako o závod, až si nakonec probije cestu k hrozivě vypadajícímu bossovi. 

Aktuálně se očekává, že Path of Exile 2 dorazí někdy v letošním roce, nicméně přesné datum vydání bychom se měli dozvědět na Exileconu, který proběhne koncem července. Titul bude k dostání na PC a potvrzeno bylo i vydání pro konzole Xbox One a PlayStation 4. S nejvyšší pravděpodobností se dostane i na PlayStation 5 a Xbox Series X/S

STREET FIGHTER X EXOPRIMAL

Exoprimal už klepe na dveře a dočkat se ho budeme moci už 14. 7. na konzole i PC. Aby nám vývojáři zkrátili čekání, na dnešní prezentaci byla představena první ukázka crossoveru s jinou hrou. A to se Street Fighter 6. Pokud jste tedy toužili po tom vidět například Ryua soupeřit s T-Rexem, tak se můžete těšit na tuto kolaboraci, která do Street Fighteru přijde už tento podzim. Staňte se vašim oblíbeným bojovníkem a vydejte se do boje proti krvežíznivým dinosaurům.

NICOLAS CAGE V DEAD BY DEALIGHT

KING ARTHUR: LEGENDS RISE

Vývojářské studio Kabam Entertainment se specializuje hlavně na tituly pro telefon, k nimž se řadí i King Arthur: Legends Rise. Ten je budován v UE5 a jednat se bude o RPG, jehož soubojový systém spočívá ve vytváření vlastních skupin, které bojují proti sobě nebo proti obřím monstrům, jako jsou draci. V soubojích se budete střídat a zároveň budete rozkazovat Arthurovi a jeho spolubojovníkům, jak mají útočit. 

King Arthur: Legends Rise vyjde ještě tento rok i na počítače. Navíc zde funguje možnost pokračovat ve hře jak na počítači, tak i na mobilu, aniž byste museli začínat novou hru. Postup se totiž přenáší. Nyní titul vstupuje do otevřené bety, ale Česká republika není mezi vyvolenými státy.

CROSSFIRE SIERRA SQUAD

Multiplayerová střílečka CrossfireX, která nabídla i dvě singleplayerové kampaně od finského studia Remedy, sice neuspěla, ale teď to společnost Smilegate Entertainment zkouší se značkou, která je stálicí na východních trzích, na západě znovu. A hned ve virtuální realitě. Bude VR střílečka Crossfire: Sierra Squad fungovat? To zjistíme během letošního srpna/augusta, kdy hra vychází ve verzi pro Steam a PlayStation VR.

REMNANT 2

Akční RPG střílečka Remnant 2 od Gunfire Games klade důraz na kooperativní hraní, i když bude možné hrát sólo. V novém traileru vidíme spoustu lokací, smrtících nepřátel a bossů. Hra vyjde 25. 7. tohoto roku na PS5, Xbox Series X/S a PC.

SONIC SUPERSTARS

Sonic je zpět! A pokud jste byli závisláky na úplně prvních hrách s tímto modrým ježkem, tak pro vás máme dobrou zprávu. Ještě tento rok se dočkáme velkolepého návratu v modernější, příjemnější a vymazlenější grafice, která bere historické hvězdné kousky a dává je do nového kabátku. Navíc, ovládání postav by se mělo podobat tomu z původních her. 

Sonic Superstars však není přímým pokračováním hry Sonic Mania z roku 2017. Nicméně zde zažijete možnost multiplayeru až pro čtyři hráče, vybrat si můžete z ikonických postav Sonica, Tailse, Knucklese a Amy Rose. Celý příběh této hry se bude odehrávat na North Star Islands, kde se nachází nové úrovně a prostředí. Navíc se vrátí Fang the Sniper a Chaos Emeralds dostanou novou roli a speciální schopnosti. 

IMMORTALS OF AVEUM

Immortals of Aveum se už dříve představilo jako velmi náročná hra díky svým nárokům na herní sestavu, nyní díky nové ukázce chápeme, proč tomu tak je. Souboje jsou napěchované akcí a každý magický útok je doprovázen přehlídkou grafických skvostů. Samotné okolí je jedním velkým vymazleným grafickým skvostem. 

Hráči budou hrát za Jakea, který je známý jako Triarch, tedy někdo, kdo dokáže ovládat tři varianty magie, což z něj dělá efektivního bojového mága. Červená magie funguje jako brokovnice, zelená jako samopal a modrá jako puška, ale každá z nich bude mít svou vlastní variantu. Vedle těchto schopností mohou bojoví mágové jako Jake vyvolávat štíty a manipulovat s okolním prostředím.

Očekávané datum vydání je 20. 7. na PC, PS5 a Xbox Series X|S.

THRONES AND LIBERTY

Ano, konečně přichází dlouho očekávaný okamžik. Společnosti Amazon Games a NCSoft oznamují, že Throne and Liberty bude spuštěno také u nás. Bezplatné masivně multiplayerové RPG je de facto pokračování fantasy Lineage z roku 1998. Hra má za sebou dlouho a komplikovanou cestu, ale už brzy budou dostupné testy pro hráče z Ameriky a Evropy. Přihlásit se můžete zde. Na datum si zatím musíme počkat

UNDER THE WAVES

Podmořské dobrodružství Under the Waves od Parallel Studios se ukazuje v nové ukázce, která se blíže zaměřuje na hlavního hrdinu, zkoumání potopených vraků i využívání malé ponorky. Pod mořskou hladinu budeme moci zavítat už 29. srpna/augusta letošního roku a za zmínku stojí i fakt, že hru vydává studio Quantic Dream. To si zjevně pro svou vydavatelskou činnost zvolilo značku Spotlight, a tak je alespoň hned jasné, že Under the Waves opravdu nevytvářejí ti samí tvůrci, kteří mají na svědomí Detroit: Become Human nebo Heavy Rain.

WARHAMMER 40K: SPACE MARINE 2

Na Summer Game Festu se připomenula third-person akce Warhammer 40,000: Space Marine 2 od studia Saber Interactive. Nový trailer potvrzuje plnohodnotnou kooperaci, kdy budeme moci celou kampaní projít sami (ve společnosti společníků ovládaných umělou inteligencí), tak i v doprovodu dvou dalších hráčů. Hry se máme dočkat letos v zimě na PS5, Xbox Series X/S a PC.

Black Desert: Land of the Morning Light

Expanze Black Desert: Land of the Morning Light vyjde už 14. 6., pochlubilo se studio Pearl Abyss. Má jít o největší rozšíření pro letošního rok, přinese obrovský region inspirovaný korejskou středověkou érou Joseon, kde se musíte postavit celé řadě mýtických bossů vycházejících z korejského folklóru. Mezi nimi je masivní hadovitý tvor, velký a děsivý tygr a různé nadpřirozené druhy.

FINAL FANTASY: EVER CRISIS

MARVEL SNAP

FAE FARM

Co by to bylo za akci, kdyby se neobjevila aspoň jedna klidná oddechovka v podobě farmaření. Fae Farm vás vezme na tajuplná ostrov, který budete objevovat sami nebo s partou přátel. Pozvěte svou rodinu nebo je jeďte navštívit na jejich usedlost a hrajte společně. Obnovte ostrov, pěstujte nové rostlinky, opečovávejte svá zvířátka a starejte se o své okolí. Každé roční období přináší něco nového, na co se budete moci těšit.

Hra vyjde 8. 9. 2023 na PC a také Switch.

CALL OF DUTY: MW2 A WARZONE 2.0

HONKAI: STAR RAIL

YES, YOUR GRACE - SNOWFALL