Na Summer Game Festu byla odhalena nová strategická hra Star Trek: Infinite, která se odehrává ve světě slavné sci-fi série. Hru vyvíjí studio Nimble Giant Entertainment (známé hrami Rocket Arena, Hellbound, Master Of Orion nebo Quantum League) a vydává ji Paradox Interactive.

V krátkém ukázkovém teaseru je vidět flotila Federace, která směřuje k souboji s Borgy, dobře známými padouchy Star Treku. Hráči budou mít možnost vybrat si jedno z čtyř společenství: Spojená federace planet, Cardassijská unie, Klingonská říše a Romulanské impérium. Každá frakce bude mít své vlastní individualizované vlastnosti, příběhy, úkoly a další prvky, které ji odliší od ostatních.

Borgové nebudou hratelnou frakcí. Spíše budou představovat překážku, se kterou se budete muset vypořádat, ať už se přidáte do jakéhokoliv společenství. Hráči budou čelit obtížným rozhodnutím, když budou navazovat kontakty s jinými říšemi a světy.

Příběh je zasazen do období několika desetiletí před událostmi populárního televizního seriálu Star Trek: Nová generace, což tak trochu nekoresponduje se zvolenou propagační grafikou.

Více informací o hře bude odhaleno 16. června, kde se zároveň koná Picardův den. Snad se nám podaří získat lepší obraz nejen kapitána, ale celé hry.