Mlžné hory ve Středozemi skrývají trpasličí domovinu, kterou budete moci prozkoumat v novém příběhu ze světa Pána prstenů. Čeká vás cesta plná dobrodružství, která utuží vaše přátelství v duchu trpasličí soudružnosti.

VYTVOŘTE VLASTNÍ TRPASLIČÍ EXPEDICI

Příběh se časově odehrává ve čtvrtém věku Středozemě, tedy po porážce Saurona a zničení jednoho prstenu, kdy Gimli Lockbear vysílá expedici do Morie, trpasličí domoviny, za účelem znovuobnovení těžby mithrilu. A přesně v této skupině dobrodruhů se ocitnete i vy.

Aby byla expedice úspěšná a všichni přežili, je potřeba spolupracovat. Hra přímo vybízí ke společnému hraní s přáteli a umožňuje zažít nezapomenutelný příběh až pro 8 hráčů. Společně budete muset čelit survival prvkům, vyrábět si různé předměty a zbroje, stavět základnu, kopat kámen, těžit suroviny a prozkoumávat nejen temná zákoutí, ale i rozlehlá a otevřená prostranství dolů. V každém případě je potřeba být stále ostražití, jelikož prostředí kolem vás se generuje procedurálně.

Nacházet můžete i starodávné magické artefakty, jakými jsou třeba meče, které září ve blízkosti skřetů, zkoumat mapy zobrazující skryté žíly mithrilu, číst knihy se zapomenutými řemeslné plány a vyzkoušet si amulety skrývající moc a moudrost.

Poslední velkou hrou ze světa Pána prstenů byla nedávno vydaná The Lord of the Rings: Gollum. Výprava do Morie vypadá celkem nadějně. Na konečný verdikt si ovšem budeme muset počkat až do vydání a je naplánované na podzim 2023. Hra vyjde na PC i na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S.