Letošní Summer Game Fest ještě ani pořádně nezačal a už tu máme první výraznější vlaštovku. Tou je temná fantasy střílečka Witchfire od polského studia The Astronauts, autorů The Vanishing of Ethan Carter. Witchfire se nám nyní předvádí v rámci nového gameplay traileru, který v první řadě odhaluje datum vydání, potažmo datum startu předběžného přístupu.

Pokud si i pět let po oznámení hry na Witchfire děláte zálusk, měli byste si v kalendářích zakroužkovat datum 20. září/septembra 2023. Ten den bude zahájen předběžný přístup, jenž bude dostupný na PC přes Epic Games Store. Už z dřívějška ale víme, že dříve či později má být Witchfire k dostání i jinde v rámci PC, což snad znamená Steam, a že si vývojáři dělají zálusk také na vydání na konzolích někdy v budoucnu.

V tiskové zprávě a rozhovoru na webu Epic Games nicméně kreativní ředitel a spoluzakladatel studia The Astronauts Adrian Chmielarz potvrdil, že Witchfire má nabídnout velmi propracovaný a detailní herní svět. Ten by měl uspokojit jak hráče, které zajímá pořádná hratelnost, tak příznivce vyprávění a příběhů. Cílem předběžného přístupu je ale v první řadě nabídnout hráčům vyladěný, atmosférický herní zážitek. Příběhové prvky budou přibývat v průběhu early accessu.

Chmielarz také zdůraznil, že Witchfire není nutně střílečka s neustálou akcí. S ohledem na podíl poklidného průzkumu prostředí a nutnosti plánování a přemýšlení během boje hru přirovnává spíše k Souls hrám než třeba k sérii DOOM. I proto je začátek nového traileru pomalejší. O množství velmi intenzivních situací a přestřelek ale podle všeho nebudeme ochuzeni.

Další novinky ze Summer Game Festu najdete v našem aktuálním přehledu.