Každý milovník středověkých bitev si určitě alespoň jednou zahrál titul For Honor, který sází zejména na širokou škálu postav s různými přednostmi v souboji a poměrně komplexní systém, kde hrají zvláštní roli správně načasované údery. Představte si něco podobného, ale se speciálními, až magicky vypadajícími schopnostmi, a řadou dalších mechanik. Přesně tímto se zdá být Warhaven.

Bezplatný, středověkem inspirovaný titul pro více hráčů, kde se utkávají dva týmy až o šestnácti bojovnících, o sobě znovu dal vědět během Summer Game Festu. Kromě toho, že se můžete těšit na dynamický boj zblízka plný ničivých úderů kladivem a rychlých švihnutí mečem, patří mezi klíčové vlastnosti hry i schopnost hrdinů proměnit se na takzvaného Immortala, což mu dá o poznání silnější schopnosti.

Vybírat si budete moci z bojovníků šesti různých tříd a jak bývá zvykem, každá z nich přijde na bojišti vhod pro něco jiného. Armádu navíc budete muset přizpůsobit i konkrétním mapám, jichž vývojáři slibují hned několik. Nejenže na nepřátele půjde tlačit silou čepele, ale pro dosažení maximální efektivity se budete moct ujmout také kanónů, balist a dalších válečných strojů.

Co se týče samotného prostředí, tvůrci vyzdvihují zejména průsečík mezi středověkou tematikou a fantasy světem. Děj se odehrává v Herarthu, jehož jednotlivé součásti jsou inspirovány kulturami z reálného světa. To souvisí jak se samotným brněním, tak i kupříkladu s mytologickými bytostmi.

Lákadlem bude i vícero herních režimů. Mód Dominion vám dá za úkol dobývat a následně bránit opěrné body rozmístěné po mapě a Skirmish vás zase postaví doprostřed brutální bitvy, jejímž cílem je ovládnutí centrálních opěrných bodů.

Warhaven se dostane do předběžného přístupu na Steamu již na podzim letošního roku, nicméně demo si už budete moci vyzkoušet od 19. června v rámci akce Steam Next Fest.

Informace o dalších novinkách odhalených během Summer Game Festu jsme si pro vás připravili zde.