Příběhový RPG titul Baldur's Gate 3, který je zasazen do univerza Dungeons & Dragons, už bude skoro tři roky ve fázi předběžného přístupu. Již v srpnu se to má ale změnit a hra se dočká svého plného vydání. Není tedy divu, že se znovu připomíná skrz nový trailer prezentovaný během Summer Game Festu.

Upoutávka má za cíl seznámit vás s druhým záporákem, jímž je Lord Enver Gortash. Ten je ztvárněn hercem Jasonem Isaacsem, jehož nejznámější rolí pravděpodobně bude Lucius Malfoy ve filmech o kouzelníku Harrym Potterovi.

„Jakmile hráči dorazí do titulního města Baldur's Gate, ocitnou se uprostřed nebezpečného boje o moc, v němž o politickou kontrolu nad tímto složitým městem bojuje mnoho frakcí a mocností. Isaacsovo herecké umění pomáhá vnést další vrstvu hloubky do postav, s nimiž se hráči setkají v Baldur's Gate – místě, kde je už tak obtížné rozeznat přítele od nepřítele – jako hlavní protivník, s nímž se budete muset utkat, až se vydáte do morálně šedivých uliček a doků rozlehlého města hry,“ lákají tvůrci v tiskové zprávě.

Trailer se zaměřuje především na Gortashovo převzetí Baldur's Gate, přičemž vystupuje jako velitel krásných, ale zároveň hrozivých mechanických válečníků. Po útoku na město se ale setká s dalším antagonistou, jímž je nekromant Ketheric Khorm, a vše nasvědčuje tomu, že se spolčí.

Baldur's Gate 3 bude vydán 31. srpna pro PC, PlayStation 5 a GeForce Now. Další novinky ze Summer Game Festu jsme můžete najít zde.