Tvůrci Life is Strange, Remember Me a Vampyr se na Summer Game Festu 2023 pochlubili prvním gameplay trailerem na Banishers: Ghosts of New Eden, připravované akční RPG se zajímavým příběhem milenců a lovců duchů.

Hra byla oznámena na konci roku 2022, ale teprve dnes můžeme sledovat první herní záběry a záblesky strašidelného příběhu, který máme prožít jako Antea Duarte a Red mac Raith. Jde o milence a takzvané Banishery – lovce duchů, kteří přísahali, že budou chránit živé před hrozbou duchů a přízraků. Ovšem Antea jednoho dne tragicky zemře, ale její duše neodejde do posmrtného života a na nás čeká zoufalé hledání způsobu, jak ji z tohoto neštěstí vysvobodit.

Francouzské studio DON’T NOD láká do strašidelné divočiny Severní Americe roku 1695, kde se nachází komunita New Edenu. Budeme bojovat s nadpřirozenými bytostmi, odhalovat dávná tajemství a přes těžké volby rozhodneme o osudu obyvatel New Edenu – ať už jde o živé lidi, nebo bloudící duše. Na cestě odemkneme novou výbavu a schopnosti a užijeme si duchovní síly na straně Antey i mocný arzenál Reda.

Banishers: Ghosts of New Eden je v plánu na konec letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Fyzicky vyjde hra pouze pro konzole, PC verze bude digitálně. Sběratelská edice bude pro všechny platformy a zahrne oddělitelnou sošku obou hrdinů, dva signální prsteny Banisherů, oficiální artbook, steelbook, hru (fyzickou kopii pro konzole, digitální kopii pro PC) a DLC nazvané Wanderer Set.

Dle našich informací se sběratelská edice bude prodávat pouze přes eshop vydavatelské společnosti Focus. České titulky se dle všeho neplánují.

Další novinky ze Summer Game Festu najdete v našem aktuálním přehledu.