Jak je už několik let tradicí, i letošní poslední měsíc patří hrám díky The Game Awards, kde se vyhlašují nejen výherci v rámci různých kategorií, ale kde nás také čeká řada nových trailerů a oznámení.

Ani letošní rok není jiný a rozhodně nejednou překvapil.

Samostatně jsme napsali:

Homeworld 3 novým trailerem na The Game Awards 2021 přineslo datum vydání

Senua's Saga: Hellblade 2 v plnohodnotném gameplay traileru vypadá úžasně

Ve Star Wars: Eclipse od tvůrců Detroitu navštívíme éru Vrcholné Republiky

Alan Wake se konečně vrací v druhém díle

Wonder Woman se dočká vlastní hry od autorů Middle-earth: Shadow of War

FINAL FANTASY 7 REMAKE INTERGRADE NA PC

Final Fantasy 7 Remake Intergrade míří na počítače skrz Epic Games Store. Titul měl být šest měsíců exkluzivitou pro PS5 konzole a je tedy na čase, aby se hra dostala dál. Těšit se na ni můžete už 16. prosince.

THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE

Netflix připravuje diváky na nový film ze světa Texaského masakru motorovou pilou a hráči se mohou připravit na videohru. Na The Game Awards 2021 byl oznámen horor pro více hráčů na motivy filmu z roku 1974, který připravuje studio Sumo Nottingham. Bohužel jsme se dočkali pouze filmového traileru. Neznáme ani platformy, ale osobně bychom očekávali PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

THE EXPANSE

Telltale se vrací s novou příběhovou adventurou. O připravovaném The Wolf Among Us 2 jsme bohužel neslyšeli, ale těšit se můžeme na hru na motivy populárního sci-fi seriálu a knihy The Expanse. V hlavní roli bude Camina Drummer, kterou si zahraje Cara Gee ze samotného seriálu. Za zmínku rozhodně stojí, že na hře spolupracuje i studio Deck Nine, které si můžete pamatovat coby vývojáře Life is Strange: Before the Storm a Life is Strange: True Colors. 

MONSTER HUNTER RISE SUNBREAK

Na letošních Game Awards se herní studio Capcom vytasilo s trailerem na rozšíření pro Monster Hunter: Rise. Jedná se o nejnovější díl z této videoherní série, kde je vaším cílem lovit všelijaká monstra, z nichž si poté vyrábíte nové zbraně a zbroj. Což vám následně pomůže porážet a lovit ještě větší a mocnější monstra. V plánovaném rozšíření s podtitulem Sunbreak se podíváme do tajuplné země Elgado, které skýtá mnohá dobrodružství a nebezpečí. Všechny je budete moci prozkoumat již v létě příštího roku.

THIRSTY SUITORS

Návrat domů na svatbu své sestry by se měl nést v duchu radosti, klidu a štěstí, ne? V případě Thirsty Suitors od vývojářů Falcon Age a vydavatele Annapurna tomu tak nebude. Očekávat můžeme šílenou RPG hru, která nahlédne do historie Jala, jež má za sebou šílenou minulost, bláznivé rodiče a prarodiče, co jí dohazují jednoho nápadníka za druhým a k tomu zmatku se dá ještě na plnění šílených kuchařských výzev napříč jejím rodným městem. Čapněte váš skateboard, seberte odvahu a odpálkujte šíleným bojem (nebo flirtováním, pokud vás baví víc, než rozdávat rány) každého nápadníka, co vám přijde do cesty. Jo, a nezapomeňte uvařit oběd, večeři nebo cokoliv jiného. Platforma a datum oznámení je zatím neznámé, ale údajně se jej brzy dočkáme.

BABYLON'S FALL

Své místo si také vybojovala připravovaná akční pecka od Platinum Games Babylon’s Fall. O té již nějaké ty informace máme. Společně s několika přáteli se pustíte do zdolání tajuplné Babylonské věže, k čemuž vám velmi pomohou speciální zbraně známé jako Gideon Coffins. Šťastnější z vás si dokonce mohli hru vyzkoušet v uzavřené betě, ovšem datum vydání bylo obestřeno rouškou tajemství. Tedy do dneška, jelikož hru si budete moci zahrát již 3. 3. 2022 na PC, PS5 a PS4.

CHIVALRY 2

Akční středověká hra Chivalry 2 se opět přihlásila o pozornost. Krom nové aktualizace si pro nás vývojáři ze studia TornBanner připravili víkend hraní zdarma pro všechny platformy. Nová aktualizace pojmenovaná House Aberfell, která dorazí začátkem příštího roku, s sebou přinese novou mapu a herní režim, ve kterém budeme krást dobytek. Pokud si budete hru chtít vyzkoušet, máte možnost ode dneška až do 12. 12., takže s chutí do boje. Ve hře navíc probíhá vánoční událost, díky níž se dostanete do té správné vánoční nálady.

TUNIC

Nový trailer přinesl datum vydání zajímavé indie hry Tunic, která je inspirovaná klasickými díly The Legend of Zelda. Na titul se můžete na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S těšit 16. 3. 2022.

EVIL WEST

Polské studio Flying Wild Hog si připravilo nový trailer na svou akci Evil West, kterou chystají vedle Shadow Warrior 3. Gameplay trailer potvrzuje, že Evil West bude šílenou third-person střílečkou, která sází na zábavnost. Přesvědčit se o tom budeme moci v roce 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

HAVE A NICE DEATH

Pokud má Smrt podobný život jako my živí, plný papírování, práce a nadměrného stresu, tak to nemůže dopadnou dobře. Je na čase přitáhnout uzdičku vašim zaměstnancům a nastolit pořádek ve společnosti Death Incorporated. Porážejte šéfy jednotlivých oddělení, zničte zaměstnance, co kradou příliš mnoho duší a užijte si rychlý akční boj ve 2D roguelike akční hře Have a Nice Death v ručně kresleném prostředí. Hra se objeví v předběžném přístupu v březnu 2022 na Steamu.

LOST ARK

Připravte se na velké bitvy, 11. 2. 2022 přes Steam v Evropě a ve zbytku světa vyjde multiplayerový akční RPG titul Lost Ark, který bude free-to-play.

„Vydejte se na odyseu v Lost Ark v rozsáhlém, živoucím světě: prozkoumejte nové země, hledejte ztracené poklady a užijte si napínavé akční souboje. Definujte si svůj bojový styl pomocí třídy a upravte si své schopnosti, zbraně a vybavení, abyste mohli využít svou sílu v boji proti hordám nepřátel, kolosálním bossům a temným silám, které usilují o moc Archy v tomto akčním free-to-play RPG,“ lákají společnosti Amazon Games a Smilegate RPG.

Persona 4 Arena Ultimax

Persona 4 Arena Ultimax oznámila datum vydání, které spadá na 17. 4. příštího roku, hry se dočkáme na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch. Těšit se můžete na návrat známých postav jako jsou Chie, Yukiko a Teddie. Ve hře zjistíte, co se dělo po konci Persona 4 Golden.

VTIPNÁ REKLAMA OD BETHESDY

Společnost Bethesda bohužel na The Game Awards neoznámila nic nového, musíme ale ocenit zpracování videa, v němž Pete Hines rekrutuje nové vývojáře. Vtípky na vydání Skyrimu na všech možných platformách, bizarní okamžiky, mazlení se psy, lákání na projekty, které ještě neunikly... tomu říkáme svérázná kampaň.

Napříč videem navíc probíhalo značné množství aktivačních klíčů na hry od Bethesdy. Protože internet bude vždy internet, naprostá většina klíčů byla aktivována, sotva se objevily na obrazovce. Je ale jisté, že někteří skuteční smrtelníci mohli tímto způsobem získat třeba střílečku DOOM Eternal na Steamu.

DESTINY 2: THE WITCH QUEEN

Destiny 2 připravuje hráče na nadcházející velké rozšíření The Witch Queen, které dorazí někdy během roku 2022. Destiny 2: The Witch Queen je označováno jako rozhodující kampaň Destiny, v níž se hráči vydají do světa Savathûn, aby zjistili, jak ona a Roj ukradli Světlo.

SOMERVILLE

Britský tým Jumpship přiblížil nezávislý počin Somerville představený na letošní výstavě E3. Hra kombinuje zajímavé grafické zpracování s temnou atmosférou zdevastovaného světa, v němž jdou lidem po krku zvláštní stroje. Nebezpečí pro hrdiny hry ale může očividně představovat i prostředí, například rozbouřená řeka.

CUPHEAD: THE DELICIOUS LAST COURSE 

Dlouho očekávané rozšíření pro hardcore plošinovku Cuphead máme konečně na dosah ruky. Vývojářům trvalo dlouhých pět let připravit rozšíření pojmenované The Delicious Last Course, ale vypadá to, že čekání se opravdu vyplatilo. Pouť dvou bratrů a jejich společnice Ms. Chalice konečně pokračuje a zavede nás na D.L.C. ostrov.

Zde budou čekat noví zákeřní bossové, kteří vám vaši cestu rozhodně neudělají jednoduchou. K dispozici ovšem budete mít nové schopnosti, zbraně a předměty, které vám jistě přijdou vhod.

Do rozšíření The Delicious Last Course se budete moci pustit již 30. 6. 2022.

TCHIA

Open-world adventura Tchia byla novým trailerem stanovena na jaro 2022 pro PC, PlayStation 5 a Google Stadia. V novém videu můžeme obdivovat krásně barevný a rozmanitý otevřený svět.

DYING LIGHT 2

Malý prostor dostal také Dying Light 2 od Techlandu. Vidět jsme mohli krásně vytvořený cinematický trailer, který sice neutkví tak moc v paměti jako legendární trailer pro první Dead Island, ale rozhodně dokáže zaujmout.

Dying Light 2 vychází 4. února/februára příštího roku pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

METAL: HELLSINGER

Společnosti Funcom a The Outsiders přibližují nadcházející rytmickou střílečku Metal: Hellsinger, v níž se objeví řada známých metalových hudebníků. Těšit se můžete na:

  • James Dorton z Black Crown Initiate
  • Matt Heafy z Trivium
  • Dennis Lyxzén z Refused a INVSN
  • Tatiana Shmailyuk z Jinjer
  • Mikael Stanne z Dark Tranquillity
  • Björn Strid ze Soilwork
  • Alissa White-Gluz z Arch Enemy

Metal: Hellsinger vyjde v roce 2022 na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC. Kreativním ředitelem je David Goldfarb, veterán herního průmyslu, který byl hlavním designérem Battlefield: Bad Company 2 a šéfem vývoje Payday 2.

AMONG US PRO VIRTUÁLNÍ REALITU

Hit Among Us s hledáním podvodníků ve vesmírnu se dočká adaptace pro virtuální realitu. Studio Innersloth oznámilo Among Us VR na The Game Awards 2021 s tím, že titul připravuje VR tým Schell Games (tvůrci I Expect You To Die). Z 2D se vše přesune do 3D, ale základní mechamismy původního konceptu budou zachovány.

Jsme nadšeni, že můžeme převzít všechny funkce, které si hráči po celém světě užili ve hře Among Us, a přizpůsobit je plně pohlcujícímu zážitku ve virtuální realitě,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel společnosti Schell Games Jesse Schell. „Na hře Among Us je toho hodně, co si můžeme zamilovat, a toto partnerství představuje dokonalé spojení obrovského úspěchu původní hry a vzestupné trajektorie ekosystému virtuální reality.

STEELRISING

RUMBLEVERSE

BLOODHUNT

GENSHIN IMPACT

Genshin Impact si pro své fanoušky v rámci The Game Awards 2021 připravilo trailer představující novou postavu se jménem Arataki Itto. Do hry dorazí 14. 12.

SYNCED: Off Planet

V boji ve světě plném technologií v postapokalyptickém světě budete mít za úkol vyzbrojit vaše nano společníky různými zbraněmi, které můžete upravovat dle libosti. Vytvořte si třídy, které vám vyhovují, postupně je upravujte a rozdrťte nepřátelské týmy na prach. Během vaší výpravy zachraňte přeživší a zlepšujte tak své dovednosti.

SYNCED: Off Planet od NExT Studios se objeví na Steamu už příští rok.