Forspoken se svým fantaskním světem Athia pomalu blíží ke svému datu vydání. Square Enix společně s Luminous Games pro nás tak mají nový trailer, který poodhaluje opět nové informace o světě Athia a jeho obyvatelích. Kromě toho jsme se také dozvěděli přesné datum vydání, které je stanoveno na 24. 5. 2022.

Trailer během The Game Awards 2021 odhalila představitelka protagonistky Frey Holland (Ella Balinska) společně s herečkou (Pollyanna McIntosh) jedné z antagonistek známé jako Tanta Prav. V samotném traileru se dozvídáme nové informace o zemi Athia a jejích obyvatelích. Ta je sužována nezastavitelnou korupcí Break, která zničí vše, co jí přijde do cesty. Athia je tak na pokraji svého zničení a její jedinou nadějí na záchranu je Frey.

Frey nás ve videu zavede do dosud neviděných lokací a můžeme při tom zahlédnout nové nepřátele. Nebezpečné bestie zvané Breakzombies a Jabberwock. Nesmíme zapomenout ani na představení jedné z antagonistek, kterou je krutá a šílená kouzelnice Tanta Prav.

„Hrát Tantu Prav bylo divoké a těším se na to, až ji hráči potkají a poznají ji jako Freya: nelítostná, neúprosná síla, plná tajemství,“ říká o své roli herečka Pollyanna McIntosh. „Myslím, že se hráčům ukáže jako nelítostný protivník, zatímco budou sledovat Freyu na její cestě skrz zemi Athia.“

Square Enix se také podělilo o informace ohledně jednotlivých edic hry, ve kterých půjde pořídit. Digitální deluxe edice nabídne kromě hry vzácný resource kit (pouze pro PS5), mini artbook, mini soundtrack a prequelový příběh Forspoken: In Tanta We Trust. Pokud si tuto edici ještě předobjednáte, dostanete nějaké speciální předměty přímo do hry. K dispozici bude samozřejmě také klasická fyzická či digitální verze hry.

Forspoken vychází 24. 5. 2022 na PC a PlayStation 5.