Stealth adventura A Plague Tale: Innocence je z mého pohledu černým koněm roku 2019 se zajímavou hratelností a skvělým příběhem. Stejně může dopadnout v nadcházejícím roce pokračování. A Plague Tale: Requiem totiž vypadá velmi zajímavě a z dnešního gameplay traileru je jasně patrné, že studio Asobo na titulu zapracovalo a mohlo si dovolit se více věnovat kvalitě a všem detailům.

Opět nás čeká temný příběh dvojice osiřelých sourozenců na útěku před inkvizicí, která se bude utápět v krvi a pomocí nových zbraní bojovat nejen s lidmi, ale i s nakaženými krysami. Důležitou roli opět bude hrát světlo, na němž budou založeny menší hádanky.

Doprovodná tisková zpráva láká na srdcervoucí výpravu do brutálního, dechberoucího světa pokřiveného nadpřirozenými silami. „Poté, Amicia a Hugo utečou ze své zpustošené vlasti, vydají se daleko na jih, do nových oblastí a živoucích měst. Tam se pokusí začít nový život a dostat Hugovu kletbu pod kontrolu. Jenže když se Hugovy schopnosti opět probudí, smrt a zkáza se vrátí v podobě žravých krys. Sourozenci jsou opět donuceni vydat se na útěk a vkládají naději do zaslíbeného ostrova, kde možná najdou klíč k Hugově záchraně.“

Objevte cenu za záchranu svých milovaných během zoufalého boje o přežití. Útočte ze stínů či rozpoutejte peklo, překonejte soupeře i výzvy pomocí celé řady zbraní, nástrojů a nadpozemských sil.“

A Plague Tale: Requiem očekávejte v roce 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch přes cloud. V den vydání bude hra dostupná v předplatném Xbox Game Pass.