V posledních měsících se čile spekulovalo o tom, že studio Quantic Dream, kde vznikly tituly jako Heavy Rain, Fahrenheit nebo Detroit: Become Human, připravuje ve spolupráci s divizí Lucasfilm Games vlastní hru ze světa Star Wars. Tyto spekulace se nyní v rámci The Game Awards nepřekvapivě potvrdily, a tak mohou všichni příznivci předaleké galaxie začít vyhlížet projekt Star Wars Eclipse.

Hra je zasazená do období Vrcholné Republiky, tedy zhruba 200 let před událostmi filmové ságy. Tato éra byla dosud doménou knih a komiksů, jelikož celá Vrcholná Republika vznikla zásluhou divize Lucasfilm Publishing. Star Wars Eclipse lze přitom považovat za jeden z prvních počinů, díky nimž éra v originále známá jako The High Republic expanduje i do jiných médií. Na tuto expanzi si však budeme muset počkat, jelikož chystaná akční adventura je teprve v rané fázi vývoje na zatím nespecifikované platformy.

I proto jsme se dosud dočkali pouze CGI traileru, který toho však stále ukazuje dost. Třeba mistra Yodu, který se v rámci Vrcholné Republiky objevil nejen v knihách a komiksech, ale i ve VR zážitku Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge. S ohledem na časové zasazení dává smysl také přítomnost lodí Obchodní federace, které známe už z filmu Star Wars: Skrytá hrozba z roku 1999. Pokud ale pomineme známé nebo povědomé prvky, může mít člověk téměř pocit, že nás čeká něco jako Duna v kulisách Star Wars. Na čtenáře a další věrné příznivce Vrcholné Republiky pak v traileru čeká řada pomrknutí a odkazů na již vydané knihy a komiksy.