Duny od spisovatele Franka Herberta je v poslední době všude plno, zejména zásluhou nového filmového zpracování z letošního roku. Proto by nás nemělo příliš překvapovat, že se pracuje také na nové real-time strategii s 4X prvky nazvané Dune: Spice Wars, kterou mají na svědomí tvůrci strategické hry Northgard ze studia Shiro Games.

Ve Spice Wars je cílem hráče ujmout se velení své frakce a vést ji do boje o vládu nad vyprahlou planetou Arrakis. A protože se nacházíme ve světě Duny, kontrola Arrakisu má jediný cíl - koření, které prodlužuje život, obohacuje vědomí a hlavně umožňuje mezihvězdné cestování. Tvůrci lákají na možnost ukovat vlastní příběh a setkat se s frakcemi, které známe z knižní předlohy i z filmu, mezi něž patří rody Atreidů a Harkonnenů.

Těžba koření, píseční červi, politické intriky, špionáž, to všechno ve hře, která má za cíl kombinovat prvky 4X a real-time strategií. Výsledek tohoto spojení si budeme moci vyzkoušet v průběhu příštího roku, kdy se Dune: Spice Wars objeví v programu Early Access na Steamu.