Velká prezentace Xboxu a Bethesdy je za námi, ale příval novinek nekončí. Ve velkém souhrnu pro vás máme vše, co se na konferenci objevilo. Dokonce i Wolfenstein, i když...

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Hry, o kterých jsme psali samostatně:

CONTRABAND OD TVŮRCŮ JUST CAUSE

Novinku představili tvůrci Just Cause z Avalanche Studios. Contraband je kooperativní akce zasazená do otevřeného prostředí. Konkrétně se odehrává ve fiktivním světě Bayan v 70. letech. Jak napovídá už samotný název, náplň hry se točí kolem pašování „horkého zboží.“ V teaseru je k vidění plánek jedné takové akce. Hráči mají za úkol převézt sejf za hranice. Na mapce je vidět několik dopravních prostředků a mimo jiné také návnada. Bohužel, kromě teaseru zatím nemáme k dispozici vůbec nic.  

BACK 4 BLOOD V GAME PASSU

Zajímá vás kooperativní zombie řezničina Back 4 Blood, ale nejste si zcela jisti, jestli vám hra za ty peníze stojí? Určitě vás potěší, že si budete moci zahrát hru už při vydání skrze Xbox Game Pass.

Zároveň byl oznámen PvP režim, kde jeden tým bude hrát za přeživší a druhý právě za zombíky. Více se dozvíme během dnešní prezentace Warner Bros. Games.

PIRÁTI Z KARIBIKU V SEA OF THIEVES

Oblíbený simulátor plavení se po mořských vodách čeká rozšíření jako nikdy dřív. Vývojářské studio Rare se spojilo s Disney a naplánovalo velký event s názvem Pirate’s Life, který se celý ponese v duchu Pirátů z Karibiku. Nejenom, že se můžeme těšit na postavy z filmů jako je legendární Jack Sparrow a Davy Jones, ale podle traileru to dokonce vypadá, že se hráči budou moci konečně dostat do souboje s mořskými pannami a prozkoumat zapovězené Sea of the Damned - místo, kam se ve hře uchýlí hráč pokaždé, když zemře.

Rozšíření Pirate’s Life bude rozděleno do 5 Tall Tales, neboli pěti příběhových questů, kterých Sea of Thieves již řadu obsahuje. Hrubým odhadem bychom se tak mohli těšit na víc jak 8 hodin nového obsahu.

Dle traileru se zdá, že příběh Jacka Sparrowa bude převyprávět druhý film série s podnázvem Truhla mrtvého muže. Nejen, že byl ukázán Davy Jones - legendární kapitán připomínající chobotnici - ale dokonce jsme mohli vidět jeho kostěnou loď, jak se vynořuje z mořských hlubin, a s ní spoustu nemrtvých pirátů porostlých mořskou flórou.

DATUM VYDÁNÍ TWELVE MINUTES

Nezávislá logická point-and-click adventura Twelve Minutes si našla cestu na velkou prezentaci a ukázala svou časovou smyčku, ve které budeme muset vyřešit zapeklitý případ.

Akce se odehraje z ptačí perspektivy a zaměřuje se na život páru ve 12 minutách. Hrajete za manžela a žijete se svou těhotnou ženou, kterou policie obviní ze zabití jejího vlastní otce. K činu mělo dojít před lety. Ve snaze zatknout vaši ženu ji policista omylem zastřelí a ta umírá i s nenarozeným dítětem. Vše se stane během pouhých 12 minut. Pak se hra vrátí na začátek a vy můžete zkusit jiné postupy a hledat stopy, abyste odhalili, co se vlastně stalo.

Twelve Minutes vyjde 19. 8. letošního roku na PC, Xbox One a Xbox Series X/S.

PSYCHONAUTS 2 V NOVÉM TRAILERU

Akční plošinovka Psychonauts 2 od studia Double FIne Productions se ukázala v novém traileru. Stejně jako u prvního dílu se můžeme těšit na spousty platformování a především na mraky upravitelných psychických schopností. 

Hlavní postavou je zde Razputin Aquato, zkráceně Raz. Ten je zkušeným akrobatem a jeho celoživotním snem je dostat se do mezinárodní psychické špionážní organizace, která je známá jako Psychonauts. Ovšem vše nejde podle plánu a na obzoru se objeví velké trable. Raz bude muset využít veškeré své síly k zastavení záporáka Maligula. 

Psychonauts 2 dorazí na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a Xbox Cloud Gaming již 25. 8. Hra bude dostupná v den vydání v Xbox Game Passu a navíc je ve vývoji ve verzi pro PlayStation 4, Mac a Linux. 

10 DALŠÍCH HER OD BETHESDY V GAME PASSU

V průběhu Xbox a Bethesda Game Showcase došlo také na představení nových her, které rozšíří knihovnu Xbox Game Passu již dnes. Přesněji se bude jednat o 10 her od Bethesdy, což dává díky blízkým vztahům těchto dvou společností dost smysl. 

Nově si tak s předplatném Xbox Game Pass můžete zahrát první tři díly ikonické série Fallout, ve kterých se pokusíte přežít v radiací zpustošené zemi. Mimo prvních tří dílu Fallout dorazí také Fallout Tactics. Dále dojde také na přidání DOOM 2016, Rage a Wolfenstein II: The New Colossus, což ocení příznivci stříleček. Pokud ovšem bažíte po hororovém zážitku, je tu pro vás The Evil Within 2. V neposlední řadě se v knihovně objeví také Dishonored: Death of the Outsider a Arx Fatalis

  • Arx Fatalis - pouze pro PC
  • Dishonored: Death of the Outsider - PC, konzole i mobilní zařízení
  • Doom - pouze konzole a mobilní zařízení 
  • The Evil Within 2 - pouze konzole a mobilní zařízení 
  • Rage - pouze konzole a mobilní zařízení 
  • Wolfenstein II: The New Colossus - PC, konzole i mobilní zařízení
  • Fallout - pouze pro PC
  • Fallout 2 - pouze pro PC
  • Fallout Tactics - pouze pro PC
  • Fallout 3 - PC, konzole i mobilní zařízení

THE ELDER SCROLLS: ONLINE A ROZŠÍŘENÍ DEADLANDS

Pokud jste fanoušci série The Elder Scrolls a kromě singleplayerových dílů série si taky rádi občas zahrajete The Elder Scrolls: Online, následující zpráva vás jistě potěší. Titul se zrovna připravuje na vydání nového rozšíření s názvem Deadlands, které dorazí letos na podzim. Ještě předtím ovšem dorazí vylepšení na novou generaci konzolí, které hru trošičku přikrášlí. 

Již 15. června/júna se tak můžete těšit na rozlišení 4K a 60 snímků za sekundu a to jak na Xboxu Series X/S, tak i na PlayStationu 5. Vylepšení bude zcela zdarma a mimo lepšího rozlišení a vyššího počtu snímků přinese také lepší textury, odrazy, stíny a rychlejší načítání

NOVÉHO WOLFENSTEINA JSME NEVIDĚLI, ALE JMÉNO SÉRIE ZAZNĚLO

Pokud jste doufali, že se dnes dočkáme premiéry plnohodnotného třetího dílu série Wolfenstein od studia MachineGames, musíme vás zklamat. Pokračování her The New Order, The Old Blood, The New Colossus a Youngblood (tento nezdar bohužel z našeho světa stále nezmizel) ale jednoho dne určitě přijde. Nově to dal najevo Phil Spencer z Microsoftu, který ve své závěrečné řeči zmínil zaměření společnosti na ikonické střílečky, zahrnující značky Gears of War, DOOM, Perfect Dark a ano, Wolfenstein. Není tedy pochyb o tom, že jak Microsoft, tak Bethesda s Wolfensteinem dále počítá. Jen si musíme ještě počkat.

HADES SE PODÍVÁ NA KONZOLE A GAME PASS

Pokud jste delší dobu vyhlíželi rogue-like Hades buďto na Game Passu nebo na konzolích Xbox, tak pro vás máme dobrou zprávu. 13. 8. se hra podívá na konzole Xbox One a Xbox Series X/S. Ten samý den se nejen na konzole, ale také PC a cloud objeví v Game Passu.

PARTY ANIMALS

Party Animals je potrhlá party hra, ve které se chopíte role roztomilých zvířátek, a půjdete se porvat o vítězství v různých minihrách. Soutěžit budete například v tom, kdo nejdéle vydrží na střeše letícího letadla. Nejedná se o žádné velké oznámení, ale pokud si s přáteli občas rádi střihnete nějakou tu party hru, Party Animals by mohlo být právě pro vás. 

Party Animals vyjde někdy v průběhu příštího roku na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a PlayStation 4. Hra navíc bude dostupná v den vydání v Xbox Game Passu. 

SOMERVILLE

Somerville je první počin od indie studia JumpShip. Za zmínku jistě stojí, že spoluzakladatelem tohoto studia je Dino Patti, který byl dříve součástí studia Playdead. Zde se podílel na tvorbě her, jako je Limbo či Inside. 

Co se jeho nového titulu týče, tak ten nás zavede na Zemi, která byla zasažena velkým konfliktem.Ten se týká příchodu návštěvníků z vesmíru. V Somerville se pustíte do sci-fi dobrodružství, jehož středobodem bude rodina. Tu se pokusíte opět spojit v tomto katastrofickém světě, kde nic už není tak jako dřív. Čeká na vás příběh zasazený do venkovského prostředí, jehož nebezpečná místa skrývají tajemství týkající se návštěvníků planety Země

Somerville dorazí v průběhu příštího roku na PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Hra navíc bude dostupná v den vydání v Xbox Game Passu.

SLIME RANCHER 2

Od vývojářů Monomi park přišlo oznámení druhého dílu velmi roztomilé relaxační hry Slime Rancher. V tomto malém indie výtvoru se ujmete role chovatele rozkošných slizů, o které se ovšem nemusíte starat jen v okolí své farmy. Často jste nuceni se vydat za bezpečné hranice svého plotu na prozkoumávání širokého světa kolem vás, abyste objevili a získali nové druhy přívětivých slizových kuliček. Jen dávejte pozor, ne všichni slimové jsou přátelští a samozřejmě každý druh má své specifické potřeby, návyky a dietu!

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR - DATUM PRO XBOX SERIES X/S

Prostřednictvím gameplay traileru bylo odhaleno datum vydání Microsoft Flight Simulatoru pro Xbox Series X/S. Na letecký simulátor, který dorazil loni na PC, se můžete na next-gen Xboxu těšit od 27. 7. letošního roku. Samozřejmě bude v Xbox Game Passu.

THE ASCENT V DEN VYDÁNÍ V XBOX GAME PASSU

Tohle akční RPG v kyberpunkovém světě si budete moci od 19. 8. 2021 užít bez dalších investic v rámci Xbox Game Passu na PC, cloudu a konzolích Xbox.

SNOWBOARDING SHREDDERS

V prosinci letošního roku pro Xbox Series X/S a Xbox One jako konzolová exkluzivita spatří světlo světa snowboardingová hra Shredders. Jinak bude dostupná také pro PC a cloud, samozřejmě v Xbox Game Passu.

AKTUALIZACE PRO GROUNDED

Mravenčí survival Grounded od Obsidianu, jenž se nachází v předběžném přístupu, dostane bezplatnou aktualizaci plnou věcí, o které fanoušci žádali. Jednou z nich je možnost, aby si postavičky ve hře mohly sednout. Dále si budou moci adoptovat domácí zvířata a postavit si vlastní hrad.

Kromě těchto odlehčenějších doplňků obsahuje aktualizace také zbrusu nového bosse: Broodmothera. Masivního a vysoce smrtícího pavouka hráči Grounded znají. Tohle je ale jeho výrazně přepracovaná podoba, je děsivější než kdy dříve.

To vše a mnohem víc přichází v updatu Shroom and Doom již 30. 6. na konzole Xbox a PC.

AMONG US PŘIDÁVÁ LOBBY PRO 15 HRÁČŮ

Dobrodružství v Among Us bude brzy rozšířeno o lobby s podporou až pro tři impostery. Lobby budou po vydání aktualizace podporovat až 15 hráčů. Současné lobby podporuje 10 hráčů a dva impostery. Datum vydání v současné době neznáme, jen víme, že update přijde brzy.

EIYUDEN CHRONICLE: HUNDRED HEROES

Oznámeno bylo nové JRPG.