Fanoušci Diabla a akčních RPG obecně si mohou v kalendáři poznačit datum 23. září. V ten den vychází Diablo II: Resurrected. Kromě PC si zahrajeme i na konzolích Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Hra podporuje sdílení postupu (postavy) mezi různými herními platformami. Podmínkou ale je, že máte hru zakoupenou na každé z nich. 

PŘEDOBJEDNÁVKA JAKO POZVÁNKA DO BETY

Na vybraných platformách, které ovšem Blizzard neupřesnil, si budeme moci zahrát Diablo II už v srpnu v rámci otevřeného betatestu. V betě si vyzkoušíme pět tříd z celkem sedmi, konkrétně amazonku, barbara, paladina, čarodějku a druida z datadisku Lord of Destruction, který je rovněž součástí remasteru. Nekromancer a asasín budou k dispozici až v den premiéry.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

A jak se do bety dostat? Stačí si hru předobjednat. V nabídce bude buďto samostatně anebo v rámci Prime Evil Collection, která obsahuje: Diablo II: Resurrected, Diablo III Eternal Collection (Diablo III, datadisk Reaper of Souls a Rise of the Necromancer content pack), peta Mephisto a Hatred’s Grasp wing set pro Diablo III. Bonusem za předobjednávku je také brnění pro Diablo III, které upraví barbara po vzoru dvojky (kožené brnění a válečné barvy). 

REMASTER NIKOLIV REMAKE

Diablo II: Resurrected je remasterem původní hry a datadisku Lord of Destruction. To znamená, že přináší lepší grafiku, animace a zvuky, ale zároveň zachovává temnou estetiku a herní prvky originálu. Místo rozlišení 800 x 600 pixelů a 2D modelů postav nás čeká až 4K rozlišení a 60 FPS. Samozřejmě jen na platformách, které něco takového zvládnou. To znamená PC a konzole nové generace (včetně Xbox Series S, jak je zmíněno v traileru). Novinkou je také prostorový zvuk 7.1 a podpora gamepadu, aby se to dalo pohodlně hrát i na konzolích.