Léto je oficiálně zahájeno. Summer Game Fest přinesl spoustu oznámení, která se soustředila zejména na dříve představené hry. Než se podíváme na další zajímavosti, tak samostatně jsme napsali tohle:

Vývojáři se budou snažit The Finals nakopnout třetí sezónou s asijskou atmosférou. Do bezplatné first-person střílečky se dostane nová aréna v Kjótu a také nové zbraně v čele s katanou. Sezóna odstartuje 13. 6.

Pokud jste někdy snili o létání na košťatech, potloucích, zlatonce a poháru ve famrfpálu, tak konečně přichází Harry Potter: Quidditch Champions. Vydejte se na cestu plnou úsilí a trénování, divokých zápasů i tvrdých pádů a staňte se mistry v nejpopulárnějším kouzelnickém sportu ze světa Harryho Pottera, a to buď sami za sebe nebo v kooperaci s vašimi kamarády. Už 3. 9. 2024 na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. V den vydání bude hra dostupná pro PS Plus.

Příznivci Duny se mohou podívat na příběhový filmeček z nadcházejícího survivalu Dune: Awakening od autorů Conan Exiles.

Trvalo to trvalo, ale nakonec se velké aktualizace Palworldu dočkáme. Tenhle hit sice postupně ztratil zájem hráčů, ale to se v rámci předběžného přístupu tak nějak očekávalo. Každopádně, Sakurajima Update vyjde 27. 6. tohoto roku a přinese nový ostrov se zajímavými místy a novými kamarády různého typu, včetně obrněného pala. Dojde také na nové raidy, nové frakce s bossy, režim Arena a hráče na Xboxu potěší dedikované servery.

Už to budou dlouhé čtyři roky, co se Electronic Arts pochlubili prací na restartu série Skate. Ačkoli v zákulisí proběhlo mnoho testů, tak oficiálně jsme se dozvěděli jen střípky. To se dnes mění. Na Summer Game Festu bylo zveřejněno přes čtyři minuty dlouhé video, které na konci obsahuje krátké gameplay záběry z alfa verze. Datum nadále neznáme, místo toho jsou konzolisté zváni do playtestu.

Společnost Riot Games konečně přichází s dlouho očekávaným oznámením. Valorant vyjde na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Bezplatná střílečka bude na konzolích dostupná během letošního roku, přičemž betaverze s omezeným přístupem bude spuštěna už 14. 6.

Na Summer Game Festu se mezi prvními hrami ukázala kooperativní hororová akce No More Room in Hell 2, která je určena pro 8 hráčů. Titul připravuje Tom Banner Studios na Halloween letošního roku pro Steam a Epic Games Store. Pokud nevíte, jde o autory krvavé středověké online akce Chivalry 2.

Neva je emocemi nabité akční dobrodružství od vizionářského týmu, který stojí za kritikou oceňovanou hrou GRIS. Neva líčí příběh Alby, mladé ženy, která je po traumatickém setkání s temnými silami připoutána ke zvědavému vlčímu mláděti. Společně se vydávají na nebezpečnou cestu kdysi krásným světem, který se kolem nich pomalu rozpadá.

Je to roztomilé, barevné a děsivě zvráceně. Řeč je o Cuffbust od vývojářů 2 Star Games, kteří stojí za kouskem Choo-Choo Charles. Vaším úkolem bude společně se šílenou partou spoluvězňů Jailiensů se dostat z vězení a užít si život naplno. A když naplno, tak skutečně naplno se vším všudy i s tím, co byste normálně nepotkali. A ten největší problém? Nikdo neposlouchá a každý si dělá, co chcem a to v počtu až 20 hráčů. Cuffbust bychom se měli dočkat pravděpodobně někdy v roce 2025 na PC.

Původní autor Silent Hillu Keiičiro Tojama dnes stojí za studiem Bokeh a rozhodně se netají svou láskou k hororům ve svém novém titulu Slitterhead. Ten lehce připomíná Ghostwire Tokyo ze třetí osoby a je potřeba zničit děsivé zmutované netvory, které terorizují okolí. Toho lze docílit skrze posednutí různých lidí a zábava může začít. Nutno říct, že posednutí nevinní občané získávají velmi zajímavé schopnosti, ať už obří drápy nebo okamžitou regeneraci useknutých končetin. Skutečně se jedná o velkou krvavou zábavu. Slitterhead vyjde 8. 11. 2024 na Xbox Series X/S, PS4/5 a PC.

Street Fighter 6 odhaluje postavy, které v rámci druhého roku podpory dorazí. Fanoušci této bojovky se mohou těšit na:

  •  M. Bison - léto 2024
  •  Terry - podzim 2024
  •  Mai - zima 2025
  •  Elena - jaro 2025

Jak už víme, Batman se vrací. Nejde ale o pokračování série Arkham, nýbrž o úplně nový díl Batman: Arkham Shadow určený výhradně pro Meta Quest 3. Do kůže strážce Gothamu se ve virtuální realitě budou moci zájemci ponořit v letošním roce.

Bezplatná looter third-person akce The First Descendant od Nexonu si drží pěkný grafický kabátek. Premiéru bude mít už 2. 7. na PlayStationu, Xboxu a PC.

Strážci vesmíru se vracejí ve zběsilé bojovce Mighty Morphin Power Rangers Rita's Rewind, která vyjde na konci tohoto roku pro PC, poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu a Nintendo Switch.

Máme tady další survival. Once Human nás zavede do postapokalyptického světa už 9. 7. na PC (Steam a Epic Games Store).

Tears of Metal je kooperativní akční puzzle titul, ve kterém ovládáme jednotku bojujících za svobodu. Během hry projdeme 45 lokacemi a po boji najdeme odpočinek ve své základně, kde se můžeme zotavit ze zranění, vylepšit budovy a jednotky a naverbovat nové vojáky. Hrát bude možné o samotě, stejně tak v kooperativním režimu.

Na oslavu 25. výročí Delta Force se tahle taktická série vrátí. Moderní pojetí má nabídnout spoustu akce a obsahu, včetně příběhové kampaně a napínavého multiplayeru. V červenci bude alfa test na PC.

Patříte-li mezi fanoušky Persony 3 a 4, tak rozhodně by vás neměl minout titul Metaphor: ReFantazio, za kterým stojí vývojáři ze studia ATLUS. Sice se jedná o jiný příběh, který se odehrává mimo Personu, ale styl vyprávění, souboje a postup ve hře zůstává zachován. Pomyslnou třešničkou na dortu je ukázka několika různých archetypů, kteří pravděpodobně solidně zamíchají s bojovým systémem tak jak ho známe. Metaphor: ReFantazio vyjde 11. 10. na PC, PlayStation a Xbox.

Během Summer Game Festu se našel prostor také pro připomenutí Enotria: The Last Song. Soulslike vyjde 19. 9. na PC a PS5. Později dorazí rovněž na Xbox Series X/S.

Dragon Ball Sparking! ZERO vyjde 11. 11. 2024.

Pokud toužíte po robotech a nebude vám vadit mlátička, tak je tady Mecha Break s masivním PvEvP režimem pro 60 hráčů. Ten doplní 3v3, 6v6 a Battle Royale. Uzavřená beta v srpnu.

Brandon Cronenberg ve spolupráci se Samem Barlowem chystá hned několik projektů.

Pokud máte rádi výzvy a nevadí vám šplhání, pak by se vám mohla líbit hra Cairn od studia The Game Bakers, kde je vaším úkolem dosáhnout vrcholu. Vyjde v roce 2025 na PC a konzole.

Jestliže jste se už namlsali Stardew Valley, tak Wanderstop vás zve na dobrodružství se správou vlastní zahrady. Vyjde ještě letos na PC a PS5.

Sonic X Shadow Generations láká na dva jedinečné zážitky. Už 25. 10. si zájemci vychutnají dvě zbrusu nové příběhové kampaně s dosud neviděnými schopnostmi. Jak víme, je to kompletní remaster hry Sonic Generations s dobrodružstvím nabízející oblíbené 3D a 2D tratě Sonica s bonusovým obsahem.

V Party Animals toho bude možné zažít opravdu mnoho, dokonce i závody přímo z Mario Kart.

Battle Aces je směs real-time strategie a karetního Hearthstone.

Tvůrci Among Us se rozhodli pomoc malým a nezávislým vývojářům. Za tímto účelem založili OuterSloth a financují toto:

  • MARS FIRST LOGISTICS
  • ONE BTN BOSSES
  • BATTLE SUIT ACES
  • PROJECT DOSA
  • ROGUE ECLIPSE
  • MOSSFIELD ARCHIVES
  • STRANGE SCAFFOLD
  • Visai Games
  • Coldblood Inc.

Připomenula se také hra Fatal Fury: