Říká se, že sebechvála smrdí. Ale já si nemohu pomoci a musím sám sebe poplácat po zádech za to, kolikrát jsem se trefil, když jsem před několika lety sepisoval scénář tématu o věcech, které chceme vidět v Kingdom Come: Deliverance 2. Díky nedávnému plnohodnotnému odhalení a doprovodným rozhovorům víme, že tentokrát dostaneme český dabing oficiálně a při vydání hry a že by příběh měl mít nějaký opravdový konec. A i když mě to samotného překvapuje, protože jsem ten bod zamýšlel spíše jako vtip, díky novému traileru vydanému během zahájení Summer Game Festu je potvrzeno, že se z prvního dílu Kingdom Come: Deliverance vrátí oblíbený farář Bohuta.

Nový trailer nese název Světci a hříšníci a jeho cílem je dle tiskové zprávy ukázat část dobrodružství a nástrah, kterým budou hráči čelit, když se vydají do světa plného pomsty, zrady a objevování sebe sama. Ale ať se na nás vývojáři z Warhorse Studios nezlobí, nás tentokrát zajímá jen a pouze Bohuta (v anglické verzi Goodwin). Pokud pomineme pohled na více bitev, více příběhových cut-scén, více akce se psem a více sexu.

Díky tomu, co jsme s Bohutou zažili v prvním díle, se z něj každopádně stala tak trochu legenda. Tentokrát je popisován a prezentován jako černá ovce urozeného rodu, která pod sutanou ukrývá duši zjizveného válečníka. V chystaném druhém díle se vrací domů, aby čelil své minulosti, zatímco jeho víra musí během běsnící války projít několika zkouškami.

Aby toho nebylo málo, PR manažer studia Warhorse Tobias Stolz-Zwilling dnes na Twitteru nalákal na pevnost Malešov, která je součástí větší ze dvou chystaných herních map, na níž najdeme i město Kutná Hora. V současnosti tato stavba vypadá o dost jinak než ve středověku a cílem vývojářů bylo tradičně vyobrazit ji tak, jak měla vypadat v roce 1403. Tuto snahu demonstrují nové obrázky (potažmo koncepty z vývoje a screenshot), o které se Stolz-Zwilling ve svém tweetu podělil s fanoušky.

Ani tentokrát jsme se ale nedozvěděli konkrétní datum vydání. V traileru i v tiskové zprávě se pouze dočteme, že Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde ve verzi pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S ještě letos. Takže stále není od věci se pro jistotu psychicky připravovat na možný odklad na příští rok.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.