Finské studio Remedy posledních několik dnů na sociálních sítích trousilo bizarní obrázky, které posloužily jako první upoutávky na Night Springs, první placené DLC pro loňský survival horor Alan Wake 2. Dokonce se nedávno přejmenovalo na Poison Pill Entertainment. Vrcholem těchto lákadel je pak dle očekávání zahájení Summer Game Festu, v jehož průběhu došlo k plnohodnotnému představení nového rozšíření.

Jak už víme z dřívějška, v DLC Night Springs se ujmeme rolí několika známých postav ze světa série Alan Wake. V jejich kůži zažijeme události několika soběstačných epizod fiktivního - a dost praštěného - televizního seriálu Night Springs, jenž se ve hrách od Remedy objevuje už od dob prvního dílu z roku 2010. Konkrétně půjde o tři epizody na bázi co-kdyby, v nichž soudě dle nového traileru dostane nejvíc prostoru Rose Marigold, šerif Tim Breaker a Jesse Faden, protagonistka Control. Pochopitelně ale nemůže chybět ani sám Alan Wake nebo kreativní ředitel Poison Pi... Remedy Entertainment Sam Lake, který tentokrát v herním enginu ztvárnil sám sebe.

Praštěným se může zdát i způsob vydání DLC. Alan Wake 2: Night Springs totiž vyjde už dnes, 8. června/júna 2024, ve verzi pro PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S a PlayStation 5. Expanzi doprovodí bezplatná aktualizace, jež nabídne dlouho očekávaný fotografický režim.

Sluší se také připomenout, že po Night Springs přijde ještě jedno placené DLC, které se má jmenovat The Lake House. V něm se znovu střetnou reality Alana Wakea a Sagy Anderson, takže nás čekají dvě separátní dobrodružství s možností prozkoumat Lake House, základnu agentury Federal Bureau of Control známé z Control, která se nachází na břehu jezera Cauldron poblíž Bright Falls. DLC The Lake House však zatím nemá stanovené datum vydání.

Tím ale nekončíme. Sam Lake totiž na pódiu Summer Game Festu oznámil, že letos na podzim konečně dojde na fyzické vydání Alana Wakea 2. Hra vyjde na konzolích krabicově v Deluxe a limitované sběratelské edici, přičemž předobjednávky mají být spuštěny ještě během tohoto víkendu. Deluxe edice má za 79,99 eur nabídnout stejný obsah jako její digitální ekvivalent, zatímco sběratelka má dle serveru Venture Beat obsáhnout vše z Deluxe edice a navíc ještě obal s exkluzivní kresbou, kód na stažení hry Alan Wake Remastered, repliku andělské lampy, tištěný artbook, sadu odznaků ze zábavního parku Coffee World a klíčenku s klíčem k pokoji 665 v Oceanview hotelu. Bohužel sběratelská edice vzniká v režii Limited Run Games, což znamená nejen vyšší cenovku 199,99 eur, ale také velmi omezenou dostupnost, či spíše nedostupnost.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.