Překvapením od 2K Games není Borderlands 4 ani nová Mafie, nýbrž nový díl strategické série Civilization. To není zas takové překvapení, o vývoji Civilization 7 jsme se dozvěděli v únoru loňského roku. Současně s potvrzením studio Firaxis Games opustili šéfové Jake Solomon a Steve Martina, a to po vývoji poměrně neúspěšného titulu Marvel's Midnight Suns.

Stejně jako dříve, tak i nyní převezmeme kontrolu nad historickou civilizací a povedeme ji do budoucnosti. V průběhu času budeme muset dbát na diplomacii, válčit a vyvíjet různé technologie, abychom ovládli svět.

„Vládněte jako jeden z mnoha legendárních vládců historie. Vybudujte svou civilizaci, stavte města a architektonické divy, abyste si rozšířili území, dobývali svět a spolupracovali s konkurenčními civilizacemi ve snaze dosáhnout prosperity. Objevujte vzdálené kouty neprozkoumaného světa. Postavíte říši, která odolá zkoušce času?“ ptá se popisek.

Nový díl má být zcela novou, revoluční kapitolou. Sid Meier's Civilization VII vás vyzve, abyste postavili tu největší říši, jakou kdy svět viděl! Hra vyjde v roce 2025 na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Plnohodnotné odhalení v srpnu.

Civilization VI vyšla už na podzim 2016 a jde o velice úspěšný díl strategické 4X série nesoucí název kanadského programátora Sida Meiera. Hra získala ceny za nejlepší počítačovou hru a nejlepší strategickou hru v soutěži Game Critics Awards 2016 a také za nejlepší strategickou hru v soutěži The Game Awards 2016 a National Academy of Video Game Trade Reviewers. Za půl roku se prodalo více než dva miliony kopií.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.