Máte už dost toho, jak Sony Interactive Entertainment protežuje sérii Horizon? Chtěli byste, aby studio Guerrilla Games zase pracovalo na Killzone nebo doslova na čemkoliv jiném? Pak máte smůlu. Spekulace se zase jednou potvrdily a nabídku ekosystému PlayStationu brzy rozšíří LEGO Horizon Adventures.

Spojení nejslavnější stavebnice a světa známého z her Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West možná působí na první pohled náhodně, nezapomínejme ale, že už existuje LEGO sada majestátního Tallnecka, která zjevně zaznamenala značný úspěch. Sony a Guerrilla Games tak nyní zacházejí ve spolupráci s dánskou společností The LEGO Group ještě dál a představují kouzelnou kooperativní hříčku, která podporuje lokální i online kooperaci a která se soudě dle prvních záběrů zaměřuje na dobře známé prvky univerza Horizonu stejně jako na humor a stavění. Na vývoji projektu se přitom podílí také Studio Gobo.

Na oficiálním blogu PlayStationu se lze dočíst, že se tvůrci LEGO Horizon Adventures zaměřili na akci pro dva hráče bez nutnosti spoléhat na split-screen. Hlavně se však potvrdilo, že LEGO Horizon Adventures vyjde ve stejný čas na PlayStation 5 a PC, konkrétně Steam a Epic Games Store. Překvapením ale je, že hra vyjde také na Nintendo Switch. K vydání na všech platformách pak má dojít koncem letošního roku.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.