Letošní „ne-E3“ sice pro většinu hráčů skončila včerejším Ubisoftem, ale něco málo se přece jenom ještě děje. Připravili jsme si proto další souhrn, který shrnuje to nejdůležitější, co se událo na dnešním Xbox Games Showcase 2023 Extended.

Napsali jsme samostatně:

HIGH ON KNIFE

Střelená střílečka (pun naprosto intended, mimochodem) se dočká DLC! To je asi tak všechno, co s jistotou víme. Datum vydání je neznámé a má vyjít brzy a teaser trailer napovídá, že hra dostane hororovou atmosféru.

„Ještě nejsme připraveni opustit svět, který jsme vytvořili,“ uvedli tvůrci a chystají pokračování příběhu. Ten se odehrává dva roky po skončení High On Life. I přes změnu atmosféry má být High On Knife stále zatraceně vtipný a podivný, ale tentokrát se strašidelným nádechem.

THE LAMPLIGHTERS LEAGUE

Přišel také čas na hru inspirovanou XCOMem s nádechem dobrodružství a průzkumu ve stylu Indiany Jonese. O této hře jsme měli možnost slyšet už před pár měsíci. Teď ale kromě nového traileru také konečně známe datum vydání, které spadá na 3. října/októbra. Jako kdyby těch her nebylo málo…

The First Descendant

Došlo na novou ukázku z next-gen third-person looter střílečky The First Descendant. Crossplay beta bude dostupná od 22. do 28. 8.

Fallout 76: Once in a Blue Moon

Nadcházející velká aktualizace pro Fallout 76 následuje po rozšíření Mutation Invasion a bude vydána společně s třináctou sezónou Shoot for the Stars. A to konkrétně 20. 6. Jedná se o dvojici nových Public Eventů, které se budou objevovat na herní mapě v pravidelných intervalech. A podle všeho je doplní i nějaké ty vedlejší úkoly a hlavně záhadná stvoření známá jako Ogua a Blue Devil. Převčírem byla zároveň oznámena nová expedice do Atlantic City. Na rozšíření režimu Expeditions ale dojde až v roce 2024.

PHASMOPHOBIA

Duchařský hit Phasmophobia rozhazuje síť (čtěte teploměry, D.O.T.S. senzory a kamery) do dalších stran. Hra se totiž už v srpnu, tedy za dva měsíce, dostane do early access programu na Xboxu.

Poznámka: jestli plánujete zkusit, připravte si spoustu času, protože tomu nejspíš propadnete.

LIES OF P

I Lies of P se dočkalo své chvilky slávy. Pomocí devítiminutového showcase nás vývojáři připravují na všechny mechaniky a strasti, které v roli P potkáme až hra 19. 9. vyjde. Nezapomeňte, že už nyní si můžete zahrát demoverzi.

LIGHTYEAR FRONTIER

Mírumilovné, barvami zářící farmářské dobrodružství na planetě na samém okraji galaxie. Společně s třemi přáteli si založte nový domov na vzdálené planetě, kde budete pěstovat exotické plodiny, budovat vlastní usedlost a prozkoumávat neposkvrněnou divočinu tohoto otevřeného světa, který doslova vybízí k průzkumu.

Lightyear Frontier bude v předběžném přístupu pro PC, konzole Xbox a Game Pass spuštěno na začátku roku 2024. Termín odhalil nový trailer zaměřený na multiplayer.

ZÁKULISÍ VÝVOJE HELLBLADE 2

Překvapení pro diváky bylo zveřejněné video ze zákulisí tvorby Hellblade 2. Můžeme nahlédnout na samotný proces a vyslechnout si komentář tvůrců. Je zajímavé vidět, jak některé scény vznikaly a jak se postupně celý proces odehrával. Tvůrci také kladli důraz na imerzi herců a snažili se pro ně připravit takové prostředí a atmosféru, aby se jim do role dobře dostávalo. Video stojí za zhlédnutí.

33 IMMORTALS

Jak už je z názvu patrné, 33 Immortals bude kooperativní akční roguelite bojovkou pro, překvapivě, 33 hráčů. Každý hráč si vybere svou postavu, svou zbraň a vydá se do pekelného světa, kde duše odmítají následovat rozhodnutí Boha. Výhodou tohoto bláznivého a rychlého souboje je zachování všech vylepšení, kterých dosáhnete na své cestě proti osudu. Ve skrze je v tomto světě potřeba sebrat co najdete a zaútočit. Jednoduché, rychlé a úderné.

Za tímto kousek stojí vývojářské studio Thunder Lotus, které má na svém kontě Spiritfarer. Hry bychom se měli dočkat někdy v průběhu roku 2024 na PC a Xbox Series X/S. Bude v Game Passu.

THE WANDERING VILLAGE

Pokud si chcete odpočinout od boje, stříleček a frenetické akce, tak se můžete díky Xbox Game Passu ponořit do hry The Wandering Village. Ta se v tomto předplatném objeví 20. 7. a těšit se můžete na poklidné putování na zádech obřího tvora, kde je vaším úkolem vystavět usedlost a přežít. V tomto postapokalyptickém světě se ukrývá mnoho nebezpečí, a hlavně jedovatých rostlin, které by vaši snahu o přežití mohly bez problému zničit. Je jen otázka, jak dlouho dokážete žít.

ID@XBOX - SOUBOR HER

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR - DUNA

DETAILNĚJŠÍ POHLED NA EXOPRIMAL

ANOTHER CRAB'S TREASURE

RYCHLÁ REKAPITULACE