Ačkoliv je tomu možná těžké uvěřit, tvůrci skvělé rytmické akce Hi-Fi RUSH z japonského studia Tango Gameworks dokážou něco oznámit dříve, než to vydají. Minimálně to dokázali v případě dlouho očekávané aktualizace, jejíž příchod nedávno předznamenalo přidání nových achievementů na Steam.

V průběhu akce Xbox Games Showcase Extended nakonec nedošlo k odhalení placené expanze, jak mnozí očekávali, ale zcela bezplatného updatu, který Hi-Fi RUSH rozšíří o dva nové, arkádové herní módy. Ty na vás čekají po interakci s automatem, jenž se po dohrání základního příběhu hry objeví v úkrytu hlavních hrdinů. Takto budete moci vyzkoušet třeba režim BMP Rush!, v němž platí, že čím více nepřátel zlikvidujete, tím bude rychlejší rytmus.

V módu Power Up! Tower Up! vás zase čeká jeden dost podstatný problém - na začátku vždy Chai ztratí všechny své schopnosti, a tak si je musíte v boji opět vysloužit. A zároveň musíte pořád udržovat rytmus a čelit obzvlášť náročným novým protivníkům. Mezi jednotlivými vlnami si přitom můžete vybírat z různých, náhodně generovaných sad vylepšení, jež mohou mít jak pozitivní, tak negativní dopad na vaše další snažení.

Nový obsah bude naštěstí k dispozici v několika obtížnostech a samozřejmě nebudou chybět ani různé výzvy, jejichž plněním si můžete odemknout všelijaké odměny. Patří mezi ně třeba možnost povolat ukecaného robota jménem CNMN a ještě ukacenější automat Smidge do boje, další kostýmy pro 808 a Korsicu, různé kosmetické doplňky a trička pro Chaie nebo nálož filtrů, póz a samolepek pro fotografický režim. Ano, photo mód se už i tady naučil používání samolepek.

Jak už bylo naznačeno výše, Arcade Challenge! Update pro Hi-Fi RUSH nevyjde už dnes, ale až 5. července/júla 2023 a bude zdarma k dostání ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store) i Xbox Series X|S. Šéf vývoje John Johanas navíc prozradil, že dojde i na vydání placeného balíčku skinů, jenž má nabídnout kostýmy zrozené z myšlenky na to, jak by hrdinové hry vypadali v jiné době.