Fantasy akční RPG z pohledu první osoby Avowed původně začínalo jako Skyrim od Obsidianu. Pak se ale ve studiu rozhodli nenásledovat styl Bethesdy a místo rozsáhlého otevřeného světa se zaměřili na příběh a zážitek. Díky tomuto rozhodnutí si našli vlastní cestu a mohou vytvořit své jedinečné RPG.

Včera na Xbox Games Showcase bylo Avowed detailněji představeno. Další podrobnosti následovaly dnes na Xbox Games Extended Showcas. Rozpovídala se šéfka vývoje Carrie Patel.

Avowed je svou velikostí zhruba srovnatelný se Star Wars: Knights of the Old Republic 2 a The Outer Worlds. Svět tvoří propojené otevřené zóny, které budeme prozkoumávat svým vlastním tempem. Můžeme objevovat všechna tajemství, plnit vedlejší úkoly, seznamovat se více s postavami, nebo se soustředit na příběh. Je to na nás.

Tyto zóny budou rozmanité, zahrnou zalesněné oblasti, jeskyně i magické objekty. Dobře se tady budou cítit fanoušci Pillars of Eternity, protože Avowed je zasazeno do stejného univerza. Rozdíl je v tom, že namísto pohledu shora dostaneme intenzivní zážitek z vlastních očí. Pokud jste Pillars of Eternity nehráli, tak žádný strach. Pro Obsidian bylo důležité, aby zaujali i nové hráče. Každopádně fanoušci Pillars by měli poznat některá prostředí, frakce a postavy.

Na podrobnosti si ale musíme počkat. V současné době víme pouze, že se staneme vyslancem země Aedyr, který navštíví vzdálený ostrov známý jako Living Lands, aby prověřil zvěsti o šířící se nákaze. Ostrov je plný záhad a tajemství, nebezpečí a dobrodružství, rozhodnutí a následků.

„Living Lands je místem, které je vám po celou dobu cizí, ale současně vám je tak trochu vlastní, protože máte pocit, že vás ostrov sám volá o pomoc. Prozkoumejte ostrov, který je domovem mnoha různých prostředí a krajin, z nichž každá má svůj jedinečný ekosystém,“ přibližuje svět tisková zpráva.

Boje budou probíhat sečnými zbraněmi, střelnými zbraněmi, magií nebo kombinací všeho dohromady.

Avowed očekávejte v roce 2024 na PC a Xbox Series X/S. Hra bude v den vydání dostupná v Game Passu.