Pomalu ale jistě se blížíme ke konci letošní „ne-E3“. Vidět už jsme mohli prezentaci PlayStationu, Summer Game Fest a Devolver Digital. Microsoft se svým Xbox Game Showcase 2023 také nezůstal pozadu… A zde máte všechny novinky prohromadě.

Napsali jsme samostatně:

LIKE A DRAGON: INFINITE WEALTH

Na začátku roku 2024 vyjde Like a Dragon: Infinite Wealth. Nový díl nadále populární Yakuzy. Hlavní hrdina se probudil nahý na pláži. Vypadá to, že si není vědom toho, že by na sobě neměl žádné oblečení.

Tisková zpráva později potvrdila, že hra vyjde na Xbox Series X/S, Xbox One, PC, PlayStation 5 a PlayStation 4. Také víme, že nabídne dva hratelné hrdiny: Kasuga Ichiban a Kazuma Kiryu.

RETURN TO MONKEY ISLAND V SEA OF THIEVES

Chcete se zas a znovu ponořit do světa Monkey Islandu? Dostanete šanci. A to konkrétně s crossoverem, který se už 20. července/júla objeví v Sea of Thieves.

Crossover by si měl zachovat ikonický humor série a nabídnout řadu tajemství a vedlejších úkolů.

FORZA MOTORSPORT

Minutu a půl dlouhý gameplay trailer ukázal Forzu Motorsport v tom nejlepším možném světle. Napínavé závody, propracovaná grafika, spousta vozidel (více než 500) i možnost je různě upravovat. Na závěr nechybělo datum vydání, které připadlo na 10. 10. 2023 pro PC a Xbox Series X/S. Hra bude také v Game Passu.

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR 2024 + CROSSOVER S DUNOU

Tak tomuhle říkáme překvapení. Microsoft, respektive studio Asobo, chystá další generaci Microsoft Flight Simulatoru. Přijde v roce 2024 na Xbox Series X/S a PC.

Hráči současné verze hry se mohou zabavit u nové expanze s ornitoptérou Atreidů. Jde o jedno z nejdynamičtějších letadel, jaké kdy bylo vymyšleno. Aby to bylo ještě lepší, tak ornitoptéru budete pilotovat na tajemné pouštní planety Arrakis. Expanze vyjde 3. 11. 2023. Ve stejný den bude druhá Duna v kinech.

33 IMMORTALS

33 Immortals je kooperativní akční roguelike pro 33 hráčů. Hrát budete za ztracenou duši a vzbouříte se proti poslednímu Božímu soudu. Hra vyjde v roce 2024 na Xbox Series X/S a PC. Bude pochopitelně v Game Passu.

FALLOUT 76: ATLANTIC CITY

Hráče Falloutu 76 čeká nová destinace. Po válkou zdevastovaném Pittsburghu, který je znám jednoduše jako The Pitt, přichází na řadu Atlantic City. V novém traileru jsme z něj sice nic neviděli, ale jedno se tvůrcům z Bethesdy Game Studios musí nechat. Trailery prostě umí a svět Falloutu dokážou pořád vyobrazit v neskutečně kouzelném a odlehčeném světle. Podíl má na dobrém dojmu má nejspíš i fakt, že Fallout 76 už dávno není ten rozbitý nezdar jako v roce 2018.

TOWERBONE

Towerborne je dalším překvapením. Chystají ho tvůrci The Banner Saga ze studia Stoic. Hra zaujme grafikou i příběhem.

Belfry stojí jako maják naděje a bezpečí uprostřed trosek lidstva a Města čísel, přičemž příšery číhají přímo za zdmi věže. Jste Eso, znovuzrozené z říše duchů se schopnostmi, odvahou a odhodláním ochránit obyvatele Belfry. Se společníky z řad duchů bojujících po vašem boku jste předurčeni k boji,“ dočteme se v popisku.

Můžete se stát tím Esem, které lidstvo potřebuje, má-li přežít? To zjistíte v Towerborne.

Na dobrodružství se můžete vydat sami, stejně tak se třemi dalšími Esy a zničit hrozby za zdmi věže. Towerborne očekávejte v roce 2024 na PC a Xbox Series X/S. Bude v Game Passu.

KUNITSU-GAMI: PATH OF THE GODDESS

Capcom představil Kunitsu-Gami: Path of the Goddess. Ve hře budeme čelit příšerám a jiným válečníkům. Máme se stát svědky epického střetu mezi říší duchů a smrtelníky v tradiční japonské estetice.

JUSANT

Vývojáři ze studia Don't Nod (Life is Strange, Vampyr) se rozhodli, že tentokrát se ponoříme do klidu a příjemné atmosféry na vrcholcích hor. Připravte se na pohodové šplhání po malebné krajině za doprovodu nádherné hudby. Jusant vás zavede co by dobrodruha do míst, kam se odváží jen ti nejzkušenější. Lezte, šplhejte, skákejte, objevujte a řešte environmentální záhady a hádanky, které na své pouti potkáte. Budete muset ovládnout horolezecké nástroje, najít cestu vzhůru skrze rozmanité biomy a poskládat dohromady minulost věže.

Jusant máme čekat ještě letos na Xbox a PC (bude v Game Passu). Na Steamu už teď najdete demo.

DUNGEONS OF HINTERBERG

Dungeons of Hinterberg je akční dobrodružná RPG hra, která nabídne boj s příšerami, řešení hádanek, ovládání magie a budování vztahů. To vše a mnohem více se odehrává v útulné alpské vesnici Hinterberg. Hra vyjde v roce 2024 pro Xbox Series X/S a bude v Game Passu.

METAPHOR: REFANTAZIO

Ve hře Metaphor: ReFantazio budete bojovat o budoucnost v roce 2024 na Xbox Series X/S a PC.

OVERWATCH 2

Overwatch 2 sice ztratil většinu svého plánovaného PvE obsahu, ale něco se přece jenom v dohledné době ukáže. Co přesně? To prozrazuje následující trailer. Chybět nebudou příběhové mise, výzvy, nový herní mód a mapy.