Podobně jako včera, i dnes tu máme čerstvou nadílku nových videí, která sice patří mezi kratší a samo o sobě méně významné kousky, ale přesto by byla škoda je pominout.

Nejprve tu máme nový trailer Life is Strange: True Colors, v němž Steph, kterou můžete znát už z Life is Strange: Before the Storm, přibližuje městečko Haven Springs. V něm se má odehrávat celá hra, přičemž jde o malebné místo kdesi v americkém státě Colorado, nabízející zajímavé obyvatele, lákavé akce i svérázné podniky. V jednom z nich si dokonce můžete zahrát na arkádových automatech, a to od 10. 9. 2021, kdy Life is Strange: True Colors vychází na PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S a Xbox One.

Pokračujeme s dinosaury a Jurassic World Evolution 2. Minulý týden jsme se díky vývojářskému deníku dozvěděli o několika nových herních prvcích, mezi něž patří systém vědců. Ti mohou mít na starosti různé úkoly při budování a správě parku, a pokud se jim nebudete dostatečně věnovat, riskujete, že se dopustí sabotáže. Nyní tu máme krátké video, které vědce v pokračování budovatelské strategie z roku 2018 náležitě přibližuje. Jurassic World Evolution 2 má vyjít ještě do konce letošního roku.

Nedávno jsme se dočkali také přiblížení nové sezóny v battle royale Apex Legends. Jedním z největších lákadel sezóny a aktualizace nazvané Emergence je zbrusu nový hratelný hrdina, stopař jménem Seer. Právě Seerovi tvůrci ze studia Respawn Entertainment věnovali nový trailer. Za tohoto hrdinu si pak budeme moci zahrát už 6. srpna/augusta, kdy aktualizace Emergence vychází.

Na tomto místě se s dovolením odkloníme od trailerů a videí, protože přinášíme menší kulturní, přesněji řečeno hudební vložku. Ke konci minulého týdne slavil Max Payne úctyhodné 20. narozeniny. Při té příležitosti přišel Petri Alanko, vrchní skladatel studia Remedy, který složil hudbu pro hry jako Alan Wake, Quantum Break nebo Control, s vlastní verzí ústřední skladby celé série. O vznik a zveřejnění skladby se postarala fanouškovská stránka PayneReactor.

Přiznáváme, že Max Payne je už týden stará záležitost, ale stejně stojí za zmínku. Stejně jako pokrok ve vývoji české retro střílečky HROT, která se od začátku roku nachází v programu Early Access na Steamu. Autor Spytihněv se o víkendu na Twitteru pochlubil ukázkou nového systému podzemního vlaku. Ten může veteránům snadno připomenout úroveň On a Rail v prvním Half-Life.

Na závěr tu máme hned několik krátkých spotů, které pochází z Happy Game od českého studia Amanita Design. Už víme, že navzdory názvu bude tenhle projekt pěkně šíleným a někdy vyloženě temným počinem, o čemž se nyní můžeme přesvědčit. Každá ze čtyř scén je vážně... veselá. Happy Game má v každém případě vyjít letos na podzim ve verzi pro PC a Switch.