Minulý týden jsme vás upozorňovali na první přírůstky do série videí Species Field Guide, která postupně představuje jednotlivé druhy prehistorických ještěrů, s nimiž se setkáme v chystané budovatelské strategii Jurassic World Evolution 2. Dnes tu máme další video, netýká se však konkrétních dinosaurů, ale celé hry, jelikož se jedná o první vývojářský deník.

Tvůrci ze studia Frontier Developments ve videu shrnují z větší části již známé informace, které najdete v našem předešlém zpravodajství. Hovoří tedy o herních režimech, odlišných lokacích pro stavění parků, příběhu navazujícímu na události filmu Jurský svět: Zánik říše, teritoriálním chování dinosaurů nebo větším počtu druhů ve srovnání s prvním dílem z roku 2018.

Přečtěte si také: Jurassic World Evolution 2 představuje více i méně známé dinosaury

Prostor dostává také vizuální úprava budov pro návštěvníky parku nebo absence umělých zařízení dodávajících potravu býložravcům. Tentokrát pro ně musíte připravit ve výběhu správné rostliny, kterými se budou následně živit. Vidět můžeme i několik příkladů odlišných odstínů a vzorů kůže dinosaurů, jejichž volba bude zcela v kompetenci hráčů, stejně jako zkrášlování samotného parku s využitím různých objektů a nástrojů.

Vývojářský deník je tedy pro nás důležitý zejména jakožto jedna z prvních pořádných ukázek záběrů ze samotné hry. Můžeme tedy vidět rozsáhlejší prostory pro létající ještěry nebo nové interakce a chování dinosaurů, zahrnující lov některých masožravců ve smečkách. Konečně tak dostávají zasloužený prostor všemi oblíbení Velociraptoři, kteří ve videu loví Stegosaura nebo nebohou kozu. Naopak vodním ještěrům se vývojáři ani tentokrát nijak nevěnují.

Přeci jen však došlo na představení některých novinek, třeba obrazovky, na níž je možné najímat jednotlivé vědce. Ti se následně podílí na tvorbě nových dinosaurů i manipulace s DNA, která je samozřejmě nadále v rukou hráčů a která má za následek různé šance na výskyt určitých rysů, například odolnosti daného dinosaura vůči nemocem. S vědci však musíte zacházet opatrně, protože při plnění každého úkolu se může zvýšit jejich stres, takže jestliže jim nedopřejete odpočinek, riskujete jejich vyhoření a větší pravděpodobnost sabotáže, což je prvek, který známe již z prvního dílu.

Jinými slovy riskujete více takových, jako byl Dennis ha ha ha, neřekl jsi tajné heslo Nedry v prvním Jurském parku. Ve vývojářském deníku sice studio Frontier Developments příklad Nedryho nepoužívá, navíc nešlo tak docela o vědce, ale myslíme, že není těžké uhodnout, kým byly asi všechny tyto herní prvky inspirovány.

Návštěvníkům vašeho parku je také nově přidělena jedna ze čtyř kategorií - obecná, dobrodružná, přírodní a luxusní. Každá kategorie hostů touží po odlišných zážitcích, a tak můžete vydělávat více peněz jednoduše tak, že přizpůsobíte části parku určitému typu návštěvníků. Těm, kteří hledají dobrodružství, se bude kupříkladu jistě líbit dobrý výhled na výběh s Tyrannosaurusem nebo jiným velkým masožravcem.

Jurassic World Evolution 2 vyjde do konce roku 2021 ve verzi pro PC (Steam a Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.