Přestože společnost Electronic Arts na akci EA Play Live minulý týden ukázala poměrně malé množství nových titulů, ty již zavedené nedostaly tolik prostoru, jak možná mnozí čekali. Platí to i o battle royale Apex Legends od studia Respawn Entertainment. Sice jsme se dočkali animovaného traileru, který představil nového hrdinu jménem Seer, a základních informací o nadcházející aktualizaci nazvané Emergence, až dnes tu máme plnohodnotný gameplay trailer, který novinky přicházející s Emergence demonstruje v akci.

Přečtěte si také: Novou legendou Apex Legends je Seer s tajemným okem

Konečně se tedy můžeme pořádně podívat na to, jak vypadá Seer v samotné hře. V případě tohoto hrdiny zaujme zejména možnost stopování nepřátel a ultimátní schopnost. Díky ní může Seer rozprostřít v oblasti jakýsi hologragický dóm, přičemž nepřátelé, které do něj vstoupí, jsou automaticky zpomaleni. Trailer ukazuje také novou zbraň, a to lehký kulomet Rampage LMG, a další arény pro stále relativně čerstvý mód Arenas. Z dřívějška rovněž víme, že spolu s aktualizací Emergence přijde i hodnocený režim Ranked Arenas.

Jako obvykle můžeme počítat s novým Battle Passem, dost možná nejzajímavější novinkou, kterou nově vydaný trailer přibližuje, je proměna mapy World’s Edge. V určitých místech došlo k radikální změně klimatických podmínek, hráči mohou nově využívat lanovku s vcelku otevřenými vagony a své určitě udělá také proměna oblohy a nasvícení. Na ty nejdůležitější úpravy mapy se pak můžete podívat na oficiálním webu hry, kde je k dispozici kolekce srovnávacích screenshotů.

Aktualizace Emergence pro Apex Legends vychází 3. srpna/augusta 2021.