Vlna propouštění se nadále šíří videoherním průmyslem. Nejnovější obětí se stávají zaměstnanci italské společnosti Digital Bros, která vlastní 505 Games. Do vydavatelské divize spadají tvůrci série Assetto Corsa z Kunos Simulazioni i brněnské studio Ingame, které vytvořilo loupežnou akci Crime Boss: Rockay City s hollywoodskými hvězdami.

Digital Bros v rámci restrukturalizace propustí přibližně 30 % lidí. Příčinou mají být nároční zákazníci. Hráči od celosvětové pandemie vyhledávají zavedené značky a hrají tituly déle než dříve. „Musíme se přizpůsobit měnícímu se obchodnímu prostředí,“ tvrdí firma. Jinými slovy mají hráči dávat přednost pokračováním a remakům před zbrusu novými značkami.

Vzhledem k těmto změnám společnost přehodnotila své vydavatelské plány a hodlá se zaměřit na své úspěšné značky. Proto upravuje svou strukturu a propouští. Může tedy dojít i ke zrušení některých projektů, u nichž se nepředpokládá velký úspěch.

Dle našich informací je situace v Ingame Studios dobrá a tým pokračuje v podpoře Crime Boss. Hra je dostupná pro PC (Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Od Jarka Koláře, šéfa Ingame Studios, jsme obdrželi toto prohlášení:

„Ekonomická situace herního průmyslu v roce 2023 se nás dotýká tak jako většiny dalších studií. Ale stále pracujeme na vylepšování, updatech a rozšířeních Crime Boss: Rockay City. Dokončujeme šestý update a začali jsme pravidelně streamovat.“

Kromě výše zmíněných studií vlastní Digital Bros ještě Avantgarden (vývojáři Last Day of June), Nesting Games (nový kanadský tým, vytváří singleplayerové RPG), Supernova Games (vytváří inovativní hru), Infinity Plus Two (Puzzle Quest 3) a má podíl ve Starbreeze Studios (Payday).

Vydavatelství 505 Games uvedlo na trh například PC verzi Death Stranding od Kojima Productions, Ghostrunner nebo Control od Remedy. S finským studiem spolupracuje rovněž na konzolových verzích Control 2 a na kooperativním projektu s pracovním názvem Condor.

Zajímá vás propouštění ve videoherním světě? Přečtěte si naše další články: