Francouzská společnost Ubisoft, která má studia po celém světě, včera pokračovala v propouštění. O práci přišli zejména lidé v kanadských pobočkách, kde se firma snaží reorganizovat své týmy. Nyní propouštění dopadlo na obecné a administrativní funkce.

Ubisoft propustil 124 lidí. 98 z nich mělo pracovat v Kanadě, což představuje zhruba 2 % kanadských zaměstnanců. Společnost snížila počet zaměstnanců ve studiu Hybride (montrealská divize VFX) a v globálním IT týmu. Tyto změny nemají mít vliv na vývoj nových titulů.

Ubisoft tvrdí, že se snaží zefektivnit své operace a zvýšit kolektivní efektivitu. Současně poskytuje všem dotčeným komplexní podporu.

Ubisoft letos prošel několika koly propouštění. Mimo jiné uzavřel mobilní studio v Londýně, propustil zaměstnance zákaznického servisu a zrušil některé tituly. Zároveň udělal rozsáhlou rekonstrukci své distribuční sítě v Evropě: aby ušetřil náklady, tak zavřel svou pobočku v Polsku a na distribuci fyzických her se domluvit s polskou Cenegou, která přebrala vydávání her v Polsku, České republice, na Slovensku a v Maďarsku. PR si řídí sám Ubisoft.

V letošním roce Ubisoft vydal Assassin's Creed Mirage, The Crew: Motorfest a Just Dance 2024. Opět odložil problematické Skull and Bones a xDefiant, stejně tak stále čekáme na první pořádné informace o Beyond Good and Evil 2.

Na příští rok Ubisoft chystá mimo jiné Assassin's Creed Red a Star Wars Outlaws.

Letošní rok si budeme pamatovat nejen díky skvělým hrám, ale také kvůli velké vlně propouštění. Ta se dotkla například Microsoftu (propuštěno 10 000 lidí), Epic Games (propuštěno 16 % zaměstnanců), Naughty Dog, Team17, Telltale Games, Media Molecule nebo Bungie.