CD Projekt oznámil plány na propouštění. Do prvního čtvrtletí roku 2024 přijde o práci zhruba 9 % zaměstnanců z vývoje, vydavatelství a administrativy. Jde přibližně o 100 lidí. Ti dostávají výpovědi již nyní, aby měli dost času přizpůsobit se situaci. Šéf CD Projektu RED Adam Kiciński jim slíbil odstupné, které jim náleží. Náklady na propouštění, včetně odstupného, se očekávají ve výši 4,5 milionu zlotých, což je 1,1 milionu dolarů.

Polská společnost chce propuštěním sladit rozsah a velikost týmu s požadavky probíhajících projektů a strategií. Je to pokračování transformace, v jejímž rámci se podařilo zavést agilní metodiky a současně přetvořit vývojové procesy a optimalizovat pracovní postupy.

V prohlášení Kiciński uvedl, že nyní mají nadbytek zaměstnanců. Pravděpodobně to ale souvisí s pozvolným koncem vývoje karetní hry Gwent a zaříznutím The Witcher: Monster Slayer, AR titulu pro Android a iOS.

CD Projekt RED v současné době dokončuje první a zároveň poslední rozšíření pro Cyberpunk 2077 nazvané Phantom Liberty, které vyjde 26. 9. pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Také připravuje remake prvního Zaklínače, první hru z nové trilogie Zaklínače, pokračování Cyberpunku, multiplayerový projekt ze světa Zaklínače a zbrusu novou značku, které se přezdívá projekt Hadar. Cílem společnosti je vytváření nejlepších RPG.