Svět hrdinů a padouchů Marvelu je rozmanitý a oblíbený po celém světě. Přesto ve videoherním průmyslu se značce tolik nedaří. Úspěšná je pouze série Marvel’s Spider-Man, která má na kontě více než 33 milionů prodaných kusů. Hodně se mluví ještě o úspěchu karetního bezplatného titulu Marvel Snap. Pak je tady ale řada zklamání, od Marvel’s Avengers přes Marvel’s Guardians of the Galaxy až po Marvel's Midnight Suns. Tyhle hry nebyly úplně špatné, ale neprodávaly se podle představ vydavatelů. Skončilo také mnoho mobilních her.

V Marvelu si nelichotivou situaci mají uvědomovat a současný stav považují za bolestivý, informuje insider CanWeGetSomeToast. Postupně se má ale blýskat na lepší časy, aby Marvel ve videoherním světě zářil stejně jako sousední Star Wars. V Marvelu se po vzoru Lucasfilmu chtějí více zaměřit na hry. Důkazem jsou připravené akční dobrodružné hry pro jednoho hráče, jejich seznam je čím dál zajímavější.

Na konci letošního října vyjde Marvel’s Spider-Man 2 od Insomniac Games. Stejné studio chystá Marvel’s Wolverine (prý na podzim 2024), tvůrkyně Uncharted a The Last of Us Amy Hennig ve Skydance New Media pracuje na hře s Black Pantherem a Kapitánem Amerikou, zatímco Electronic Arts má v přípravě dvojici akčních dobrodružných her pro jednoho hráče: Iron Man (vyvíjí Motive Studio, remake Dead Space) a Black Panther (Cliffhanger Games, nové studio pod vedením autora Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War).

Připomeňme, že Star Wars je ve videoherním světě úspěšnou značkou díky posledním dvěma akčním adventurách Star Wars Jedi: Fallen Order a Star Wars Jedi: Survivor od Respawnu a EA. Proto není divu informací o vývoji třetího dílu. Potom je tady Star Wars Outlaws od Massive a Ubisoftu nebo více vzdálené Star Wars Eclipse od Quantic Dream.