Je to tady. Prezentace Disney & Marvel Games Showcase přinesla očekávané oznámení nového projektu autorky Uncharted.

Jak už dříve bylo jasné, Amy Hennig a Skydance Media odhalili novou hru ze světa Marvelu, která nás zavede do období druhé světové války, kde Kapitán Amerika a Black Panther bojují proti Hydře.

Trailer ukazuje Eiffelovu věž, ulice 40. let, starodávné pistole, spis Hydry a pak poškrábaný štít Kapitána Ameriky. Potvrzují se tak nedávné spekulace.

ČTYŘI HRDINOVÉ, DVA SVĚTY A JEDNA VÁLKA

Na konci traileru se objeví Kapitán Amerika, Black Panther, americký voják a wakandský bojovník, i když trailer neprozrazuje, o koho se jedná. Kapitán Amerika je nepochybně Steve Rogers, zatímco Black Panther je pravděpodobně král Azzuri.

V komiksu je Azzuri vůči Rogersovi zpočátku nepřátelský a na nacisty a americké vojáky pohlíží stejně - jako na nepřátelské vetřelce. Když Kapitán Amerika poprvé dorazí do Wakandy, najde hlavy nacistických vojáků připíchnuté na dřevěných bodácích, které odhánějí příchozí, ale nakonec oba bojují bok po boku s Nickem Furym a Howling Commandos proti Hydře a Red Skullovi. A vzhledem k tomu, že se hra odehrává za 2. světové války, je dost možné, že se Red Skull objeví jako hlavní padouch.

Spekuluje se, zda nepůjde o kooperativní hru pro čtyři hráče. Naznačuje to teaser, kde se píše čtyři hrdinové, dva světy a jedna válka. Amy Hennig tyto domněnky později smetla ze stolu.

Projekt (zatím bez názvu) byl dříve oficiálně popisován jako vysoce kvalitní akční adventura, která bude vytvořena v Unreal Enginu 4. Označován je tedy jako AAA a nabídnout má akční dobrodružství s bohatým, poutavým a zcela originálním příběhem a pohledem na svět Marvelu.

Hra má klást důraz na tradice dobrodružných filmů a vytvoření strhujícího a energetického zážitku, který zachycuje televizního a filmového ducha s cílem nadchnout hráče i nehráče.

Amy Hennig, která se výrazně podepsala u série Uncharted, to neměla po odchodu z Naughty Dog jednoduché. Projekt Ragtag (nová akční adventura zasazena do světa Star Wars) u Visceral Games se rozpadl a známá scenáristka Electronic Arts opustila. Na konci roku 2019 se připojila ke Skydance Media, kde se chce zaměřit na příběhové hry. Můžeme se těšit nejen na dnes představený titul, ale také na další akční adventuru, tentokrát zasazenou do světa Star Wars.

Společnost Skydance má za sebou řadu známých filmů, mimo jiné Terminátor: Temný osud, 6 underground: Tajné operace, Mission: Impossible – Fallout, Jack Reacher: Nevracej se a G. I. Joe: Snake Eyes. V současné době připravují Top Gun: Maverick, Transformers: Rise of the BeastsMission: Impossible 7 a Star Trek 4.