Společnost Electronic Arts potvrdila dřívější spekulace o vývoji akční adventury s otevřeným světem, která se zaměří na Black Panthera. Hra vzniká v novém AAA studiu Cliffhanger Games, které v Seattlu založil Kevin Stephens. Ten dříve vedl Monolith Productions, kde vznikly tituly Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War.

Black Panther je součástí dohody EA s Marvelem. V rámci té se dočkáme Iron Mana od tvůrců remaku Dead Space ze studia Motive a ještě jedné tajné hry. Všechny mají mít originální příběh a využívat známé superhrdiny.

V Cliffhanger Games najdeme veterány se zkušenostmi z velkých sérií, včetně Halo, God of War a Call of Duty. Vývojáři lákají do rozsáhlého a reaktivního světa. Chtějí nám přinést možnost zažít, jaké to je stát se ochráncem Wakandy, Black Pantherem.

„Jsme odhodláni přinést fanouškům definitivní a autentický zážitek z Black Panthera a dát jim větší svobodu a kontrolu nad příběhem, než kdy zažili v příběhové hře,“ říká Stephens. „Wakanda je bohatý superhrdinský sandboxem a naším úkolem je vytvořit epický svět pro hráče, kteří milují Black Panthera a chtějí prozkoumat svět Wakandy stejně jako my.“

Potvrzuje také úzkou spolupráci s Marvelem, aby každý aspekt Wakandy (technologie, postavy, originální příběh) odpovídal tomu, co si Black Panther zaslouží. Projekt se nachází v rané fázi vývoje a oznámen byl zejména kvůli tomu, aby se nový tým mohl rozšiřovat. Ten bude budován v průběhu několika let. Čeká je tak dlouhá cesta.

Black Panther se objeví minimálně v ještě jedné hře. Příběhovou singleplayerovou adventuru chystá Amy Hennig. Bývalá scenáristka Uncharted a The Last of Us ve Skydance New Media do svého titulu zahrnula Kapitána Ameriku a Black Panthera. Více zde.

Připomeňme, že dnes jsme vás informovali také o třetím díle Star Wars Jedi, jenž by měl vznikat v Respawnu. Iron Man, Black Panther a Star Wars Jedi mají společné minimálně to, že jsou postaveny na známé licenci a jsou pro jednoho hráče. Také se zdá, že všechny tři budou tvořeny v Unreal Enginu 5.