Dobré ráno. FIFA 23 brzy zavítá do katalogu EA Play a Xbox Game Pass Ultimate. Blizzard se ohlíží za betou Diabla 4. Epic má nabídnout 8 her zdarma. Nástupce SimCity pro mobily.

- Společnost Starbreeze po pondělním teaser traileru na Payday 3 potvrzuje, že kooperativní střílečka vyjde v letošním roce. Dle vydavatele si hru na seznam přání na Steamu přidalo již více než milion hráčů. Velká marketingová kampaň odstartuje v létě.

- Známý a spolehlivý leaker billbil-kun tvrdí, že Epic Games Store během Mega Sales 2023 nabídne zdarma 8 her. Rozdávány mají být mezi 18. 5. a 15. 6.

- 16. 5. 2023 rozšíří FIFA 23 katalog EA Play na PC, PlayStationu a Xboxu. Hra bude dostupná také předplatitelům Xbox Game Pass Ultimate.

- Aby to náhodou nebylo tak pozitivní, tak 6. 11. 2023 vypne EA servery her FIFA 18, FIFA 19, FIFA 20 a FIFA 21 ve verzích pro PC i konzole.

- Blizzard se minutovým trailerem ohlíží za betou Diabla 4. Je to také příležitost připomenout server slam. Další veřejný test proběhne už tento víkend. Více zde.

- Fanoušci Little Nightmares jsou od roku 2019 smutní, protože švédské studio Tarsier koupila Embracer Group a práva na hororovou plošinovku zůstali u Bandai Namco. Jak se teď ale ukazuje, tak Bandai Namco má s Little Nightmares nějaké plány, shání totiž na stáž do Lyonu asistenta producenta pro tým, jenž má na starost značku Little Nightmares. Nedávno firma uvedla, že série Little Nightmares má na kontě více než 12 milionů kusů.

- Původní vize Dead Island 2 byla příliš složitá, odhaluje kreativní ředitel současné verze James Worrall s šéfem vývoje Adame Duckettem. Kvůli tomu se v Dambusteru rozhodli hodit do koše práci předchozích studií, která byla příliš komplexní, začali s vývojem Dead Island 2 od nuly a soustředili se na základní pilíře zážitku Dead Island.

- Phil Spencer slibuje, že se před vydáním Starfieldu dozvíme, při jaké frekvenci snímků za sekundu hra poběží na konzolích Xbox Series X/S. V případě Redfallu, kde jsme se jen pár týdnů před vydáním dozvěděli, že ze začátku nebude 60 FPS, šlo o chybu v komunikaci, která se Microsoftu právem vymstila. Stejnou chybu nechce nikdo z Microsoftu ani Bethesdy opakovat.

- Ubisoft chystá Smart Collectibles, sběratelskou platformu, prostřednictvím které si hráči mají kupovat limitované edice digitálních „duší“. Ty si potom mohou vytisknout na 3D tiskárně a přenést do skutečného světa. Díky blockchainu má mít navíc každý hráč unikátní předmět, jenž může získat velkou hodnotu a být následně prodán. Takže jde v podstatě o NFT. Jako první je takto „zneužit“ Assassin's Creed.

- Adventura Bugsnax se během léta dostane na iOS, dostupná bude pro iPhone, iPad a Apple TV.

- Sonic Frontiers dosáhl na 3,5 milionu prodaných kusů, což z něj činí nejprodávanější 3D hru se Sonicem všech dob. To nebylo těžké, když předchozím 3D titulem je Sonic Heroes. Sonic Frontiers vyšel v listopadu 2022 a Sega doufá, že se bude nadále prodávat.

- Bývalí vývojáři SimCity o sobě dávají vědět, vytvořili hru Cityscapes: Sim Builder, ve které budujete a spravujete prosperující město budoucnosti. Titul je dostupný exkluzivně v Apple Arcade pro iPhone, iPad, Mac a Apple TV.