Blizzard si chce být jist, že má vše připraveno k tomu, aby Diablo 4 bylo úspěšné. Proto po březnové veřejné betě, která byla masivní a největší v historii této série, uspořádá finální veřejný test. Vývojáři ho nazvali Server Slam a proběhne od 12. do 14. 5. na všech platformách. Servery se zapnou ve 21:00 našeho času.

Obsah bude stejný jako při březnové open betě, ale zahrne několik důležitých vylepšení, na kterých tvůrci pracovali díky zpětné vazbě od hráčů. Mimo jiné vyvážení tříd hrdinů a zjednodušené rozvržení dungeonů.

Přístup bude k prologu a prvnímu aktu se všemi třídami (barbar, čaroděj, tulák, druid a nekromant). Maximální úroveň se ale posune na 20 místo 25. Prý z toho důvodu, aby byla konfrontace se světovým bossem Ashavou dostatečnou výzvou. Pokud ji překonáte, odmění vás Blizzard exkluzivním kosmetickým mountem Cry of Ashava do plné hry.

Diablo 4 vyjde 6. 6. 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si koupíte dražší edici, tak se do hry dostanete o čtyři dny dříve.