Francouzský Ubisoft se připravuje na další velké premiéry. V období od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023 se firma spoléhá na akční open-world adventuru

od tvůrců série The Division ze studia Massive Entertainment, pirátské dobrodružství Skull & Bones, tahové strategické dobrodružství Mario + Rabbids: Sparks of Hope pro Nintendo Switch a na další blíže nespecifikované „vzrušující“ hry.

SKULL & BONES KLADE DŮRAZ NA MULTIPLAYER

Při shrnutí posledního čtvrtletí Ubisoftu jsme se dozvěděli, že pirátské Skull & Bones je velmi slibná nová značka, která klade důraz na multiplayer. To zapadá do strategie vydavatele nabízet online kompetitivní a kooperativní otevřené světy.

Finanční ředitel Frédérick Duguet před investory přiznal, že vývoj hry trval déle, než se očekávalo, ale Ubisoft je spokojen s uměleckým směrem a pokrokem projektu. Neoficiální zprávy mluví minimálně o jednom velkém vývojovém restartu. Projekt byl oznámen už v roce 2017 a měl vyjít o rok později.

Původně bylo Skull & Bones prezentováno jako pirátské dobrodružství pro jednoho hráče v Indickém oceánu. Titul měl nabízet možnost kooperace, ale nikdy o něm Ubisoft nemluvil jako o multiplayeru na prvním místě. To se teď změnilo, tak jsem sám zvědav, co nás vlastně čeká.

Ostatně, ono to jde tak nějak ruku v ruce s nedávnými neoficiálními informacemi.

ZAMĚŘENÍ NA FREE-TO-PLAY

S frenetickou střílečkou Hyper Scape to Ubisoftu nevyšlo, provoz serverů bude ukončen 28. 4. 2022. Přesto se ale společnost k bezplatným hrám neotočí záhy. Nadále jim chce věnovat značný prostor. Ve vývoji má Tom Clancy’s XDefiant a Ghost Recon Frontline.

Co se finančních výsledků týče, korporace vydělala 746,1 milionu eur, což je o 25,5 procenta horší než před rokem. Rainbow Six Siege si zahrálo 80 milionů hráčů (o 10 milionů více než před rokem) a Rainbow Six Extraction má za pouhý měsíc 5 milionů hráčů. Tady je nutné připomenut, že kooperativní akce je dostupná v předplatném Xbox Game Pass.

MLČENÍ O BEYOND GOOD & EVIL 2 A ASSASSIN'S CREED

O Beyond Good & Evil 2 a dalším díle Assassin's Creed nepadlo jediné slovo. V zákulisí se mluví o problematickém vývoji ambiciózní akční adventury Beyond Good & Evil 2, vývojem otřásl zejména odchod šéfa Michela Ancela. O Assassin's Creed zase kolují zvěsti, že půjde o menší dobrodružství se zaměřením na stealth, hlavním hrdinou je údajně Basim, populární postava z Assassin's Creed Valhalla, a vše má být zasazeno do Bagdádu.

Tyto neoficiální informace odmítli zástupci Ubisoftu komentovat. Místo toho prezident Yves Guillemot ujistil, že budoucnost série Assassin's Creed mají naplánovanou na mnoho let a fanoušci se mohou každý rok těšit na zajímavé novinky.

Dle všeho Ubisoft nikam nespěchá, protože Valhalla má mnohem lepší finanční výsledky než Odyssey. Konkrétně mělo vikingské dobrodružství za stejnou dobu od premiéry vydělat o 70 procent více než AC Odyssey. Není divu, že Valhallu za měsíc rozšíří velká příběhová expanze Dawn of Ragnarök.

Marně hledáme také Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Ani o něm Ubisoft nic neřekl, což signalizuje, že brzy nevyjde.