Přes šest minut dlouhý trailer ukazuje vše podstatné, co můžeme čekat od velkého příběhového rozšíření Dawn of Ragnarök pro Assassin's Creed Valhalla.

Hlavní hrdina Eivor musí přijmout osud Ódina, severského boha války. Trpasličí království Svartalfheim se totiž rozpadá a uprostřed chaosu je zajat Baldur, Ódinův milovaný a nejlaskavější syn. Na hráče čeká průzkum rozsáhlé podzemí Jotunheimu a Asgardu, stejně tak boj se zcela novými nepřáteli, z nichž někteří připomínají ledové obry ze seriálu Hra o trůny.

Pokud někdo čekal, že Dawn of Ragnarök vnese do série Assassin's Creed něco převratného, tak ten bude zklamán. Přídavek se drží v zajetých kolejích známé značky, ale přesto by mohl zkrátit čekání na God of War: Ragnarok, které na konzole PlayStation 5 a PlayStation 4 dorazí v letošním roce s českými titulky.

Dawn of Ragnarök má na starost studio Ubisoft Sofia, které pro záchranu trpaslíků vytvořilo rozsáhlou novou oblast. Ta má představovat 1/3 Anglie z původní Valhally. Expanze se také soustředí hodně na příběh, nabídne hromadu vedlejších misí a vydržet má na více než 35 hodin. Pokud máte rádi arény, tak nebude chybět zbrusu nová aréna s nebezpečnými protivníky.

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök vyjde 10. 3. 2022 pro všechny verze hry.

Připomeňme nedávné spekulace. Dle neoficiálních zpráv Ubisoft připravuje nový díl Assassin's Creed. Ten má být menší, nabídnout příběh Basima z Valhally a více upřednostnit stealth.