V době, kdy byly hry typu Fortnite nebo Apex Legends na vrcholu herního průmyslu, se Ubisoft rozhodl uloupnout si slávu tohoto boomu. A tak vznikl Hyper Scape, battle royale, který se odehrával mezi budovami města a jeho hlavními taháky byl vertikální pohyb, rychlá akce a free-to-play.

Titul samotný není nijak špatný a své fanoušky určitě našel, bohužel ale neoslovil masy hráčů a od doby, co byla hra vydána se celkově dočkala pouze tří sezón, z nichž poslední přišla v březnu minulého roku a od té doby vývojáři o titul neprojevili žádný zájem. Na Twitchi neměla skoro žádnou odezvu, přestože diváci měli možnost interagovat prostřednictvím hlasování a mohli rozhodnout, kde se bude další zápas odehrávat, nebo jaký druh modifikací se zapne.

Rozhodli jsme se vytvořit vertikální, rychlou střílečku na blízko a jsme nesmírně vděční naší komunitě, že se k nám na této cestě připojila. Klíčové poznatky z této hry využijeme v budoucích produktech,“ uvedl Ubisoft ve svém prohlášení.

Dále pokračoval: „Komunitě Hyper Scape děkujeme za vaši vášeň a oddanost světu Neo Arcadia jak ve hře, tak mimo ni. Vaši oddanosti hře, kterou jsme vybudovali, si budeme navždy vážit.“

Společnost se pro malý úspěch titulu rozhodla ukončit provoz serverů, ten nastane 28. 4. Do té doby bude možno hru hrát na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X|S.