Další díl Assassin's Creed nebude tak rozsáhlý, nenabídne obrovský otevřený svět. Místo něho se zaměří na stealth, což by mohlo fanoušky příjemně překvapit. Hlavním hrdinou tohoto netypického dílu, jenž nebude masivním RPG v otevřeným světě, je údajně Basim, populární postava z Assassin's Creed Valhalla.

Informace jsou zatím neoficiální. Dozvěděla se je agentura Bloomberg od důvěryhodných zdrojů. Dle nich má hra kódové označení Rift a původně mělo jít o rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla z roku 2020, ale později bylo rozhodnuto, že se z projektu stane plnohodnotný titul. Očekávat jej máme na konci roku 2022 nebo na začátku roku 2023.

Britský Eurogamer o Riftu také slyšel a podotkl, že dříve měli vývojáři uvažovat o zasazení do Bagdádu.

Kromě podpory Valhally a tohoto dílu se v Ubisoftu soustředí na Infinity, což má být platforma pro budoucí díly Assassin's Creed.

Ubisoft zvěsti a spekulace nekomentuje, protože to neprospívá vývojářským týmům a komunitě. Mluvčí pro Bloomberg dodal, že připravují solidní a vzrušující řadu titulů, a to jak zavedených značek s novými příběhový zvraty a prvky, tak zcela nové značky.