Nintendo zveřejnilo seznam nejstahovanějších her za březen 2022 přes Nintendo eShop na evropském trhu. Žebříček je založen pouze na počtu stažení, takže nejsou započítány hry, které jsou fyzicky na kartě.

Pokémon Legends: Arceus, který si držel první příčku v prodejnosti, sesadil nově vydaný Kirby and the Forgotten Land. Medailové pozice uzavírají Cuphead. Na šestém místě nalezneme pak Triangle Strategy. Hra vyšla hnedka zkraje března.

NEJSTAHOVANĚJŠÍ HRY - BŘEZEN 2022

1. Kirby and the Forgotten Land

Další dobrodružství Kirbyho, tentokrát je plně ve 3D a zavede hráče do záhadného a tajemného světa.

2. Pokémon Legends: Arceus

Chytejte a zkoumejte divoce žijící Pokémony a dokončete tak první Pokédex pro region Sinnoh v Pokémon Legends: Arceus, který vyšel na Nintendo Switch začátkem roku 2022. Tato hra ctí základní hratelnost původních Pokémon her a přidává k nim nové akční a RPG prvky.

3. Cuphead

Cuphead je klasická akční střílečka, která klade velký důraz na boje s bossy. Grafika a ozvučení se inspirovaly kreslenými groteskami z 30. let 20. století.

4. Minecraft

Pixelový svět plný kostiček a barev. Rozvíjej si svou kreativitu a fantazii ve světě plném zvířat, nestvůr a hráčů.

5. Mario Kart 8 Deluxe

Užijte si novou verzi nejzábavnějších závodů všech dob a rozjeďte svou herní konzoli Nintendo Switch na plné obrátky. Těšte se na všechny oblíbené tratě a postavy z Wii U verze, včetně všech DLC tratí i postav. Všichni se vrací na startovní čáru spolu s nováčky, kteří se vám chtějí představit. Jedná se o postavy jménem Inkling Boy, Inkling Girl, King Boo a Bowser Jr.

6. Triangle Strategy

Konejte rozhodnutí a budujte své přesvědčení v taktickém RPG TRIANGLE STRATEGY™ od společnosti Square Enix, které vyjde na Nintendo Switch. Kam vás v tomto příběhu zasazeném do krásné HD-2D grafiky zavede váš smysl pro spravedlnost? Jako Serenoa – dědic rodu Wolffortů – povedete skupinu válečníků v dobrodružství, kde vaše rozhodnutí budou hrát klíčovou roli. 

7. Stardew Valley

Stardew Valley je nezávislý farmářský RPG simulátor vyvíjený Ericem "ConcernedApe" Baronem a vydaný studiem Chucklefish. Hra byla vydána pro Windows v únoru 2016, později v roce pro macOS, Linux, PlayStation 4 a Xbox One. Port pro Nintendo Switch byl vydán v říjnu 2017.

8. Mario Party Superstars

Mario Party se vrací s pěti klasickými stolními hrami z Mario Party her z konzole Nintendo 64. Rozložení sil v jednotlivých hrách se může velmi rychle proměnit, tak zůstaňte ostražití, pařmeni! Tento i ostatní herní režimy mohou být hrány rovněž online.

9. Among Us

Online hra pro 4 až 10 hráčů, kteří se snaží přežít ve vesmíru, zatímco někteří členové posádky jsou podvodníci, kteří se tajně snaží celou misi zkazit.

10. Animal Crossing: New Horizons

Připraveni na výlet na opuštěný ostrov v novém dobrodružství Animal Crossing?

11. Unpacking

Unpacking je zenová logická hra o známém zážitku z vybalování věcí z krabic a jejich vkládání do nového domova. Částečně skládačka, částečně domácí dekorace, jste vyzváni, abyste si vytvořili uspokojivý životní prostor a zároveň se dozvěděli vodítka o životě, který rozbalujete.

12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Zapomeňte na všechno, co víte o The Legend of Zelda hrách. Vydejte se do světa plného objevů, prozkoumávání a dobrodružství ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild, hře, která boří hranice světa videoher.

13. Super Mario Odyssey

Připojte se k Mariovi, Luigiumu, princezně Peach a Toadovi na jejich cestě za záchranou království Sprixie ve hře Super Mario 3D World + Bowser’s Fury na Nintendo Switch. Bowser unesl princeznu Sprixie a je jen na našich hrdinech, aby ji zachránili.

14. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Připojte se k Mariovi, Luigiumu, princezně Peach a Toadovi na jejich cestě za záchranou království Sprixie ve hře Super Mario 3D World + Bowser’s Fury na Nintendo Switch. Bowser unesl princeznu Sprixie a je jen na našich hrdinech, aby ji zachránili.

15. New Super Mario Bros U Deluxe

Remasterovaná verze plošinovky v hlavní roli s Mariem a jeho bratrem Luigim, kdy v balení naleznete jak základní New Super Mario Bros. U, tak New Super Luigi U. Hra je uzpůsobena k ovládání na Joy-Conu, kdy v multiplayeru stačí pro každého dalšího hráče jen jeden tento ovladač. Stejně tak přibyly nové hratelné postavy v podobě Nabbit a Toadette.