Dobré ráno. Death Stranding: Director's Cut s Very Hard Mode, Greflet's Song z Kings Bounty 2, zatčen hacker The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Fortnite ukazuje LeBrona Jamese, chystá se prezentace retro stříleček a další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Společnosti Sega a Relic Entertainment dnes v sedm večer mají odhalit něco speciálního, slibuje IGN. Studio Relic připravuje Age of Empires 4 ve spolupráci s Microsoftem, jde ale také o autory série Company of Heroes. Fanoušci doufají právě v oznámení třetího dílu CoH. Určitě půjde o historii, nasvědčuje tomu odpočítávání na Twitchi.

Přečtěte si také: Nejdražší hra na světě, Xbox Live Gold má být zrušen, Titanfall není důležitý

- PC verzi Resident Evil Village chrání Denuvo a vlastní DRM od Capcomu. Použití dvou protipirátských ochran má za následek problémy s výkonem, kdy se při složitějších situacích začne propadat frekvence snímků za sekundu. Hráči zjistili, že po nahrání cracku problémy s propady už nemají, dokonce ani v katakombách zámku Lady Dimitrescus.

- Death Stranding: Director's Cut, která vyjde 24. 9. 2021 na PlayStation 5, nabídne Very Hard Mode. Hráči se tak mohou těšit nejen na nový obsah a rozšíření příběhu, ale i na možnost prožít celou cestu znovu, tentokrát na vyšší obtížnost.

- Hideo Kojima není spokojen s názvem Death Stranding: Director's Cut. Definici Director's Cut nepovažuje za vhodnou pro svou hru a raději by ji pojmenoval Director's Plus.

- Fanoušci retro stříleček se mohou těšit na Realms Deep 2021. Na této akci představí společnost 3D Realms své hry a prozradí nové informace. Kromě jiného bude řeč o Graven, Postal: Brain Damaged nebo rozšíření Aftershock pro Ion Fury. Vše se odehraje 14. 8. od 19:00 našeho času.

- PS5 exkluzivita Ratchet & Clank: Rift Apart se vrátila mezi nejprodávanější hry ve Velké Británii. Na druhém místě je FIFA 21. Následuje Monster Hunter Stories 2: Wings of Rui, Mario Golf: Super Rush a Mario Kart 8 Deluxe.

Přečtěte si také: Nedostatek čipů může vést i ke zdražení starších konzolí

- Polské studio Bloober Team zareagovalo na spekulace ohledně nového Silent Hill, které znovu rozvířilo navázání spolupráce se společností Konami. Tomasz Gawlikowski v rozhovoru pro IGN vývoj Silent Hill nepotvrdil, ale ani nepopřel. Dohoda s Konami jim umožňuje pracovat na stávajících i nových značkách, které Konami vlastní. Když si vezmeme, že Bloober Team se specializují na horory, tak Silent Hill se přímo nabízí.

- Fortnite skrz trailer odhaluje všechny skiny LeBrona Jamese. K dispozici budou dvě různé verze. První je klasika, zatímco druhá je inspirována filmem Space Jam: New Legends.

- PC verze Ninja Gaiden Master Collection nebyla dobře přijata. Společnost Koei Tecmo si vzala kritiku k srdci a slíbila vylepšení. Jeden z patchů právě dorazil a přidává oficiální podporu rozlišení 1440p a několik grafickým možností pro maximalizaci výkonu hry na PC. Hráči jsou více spokojeni, ale nadále jim chybí například podpora myši a klávesnice.

- 8. 7. 2021 policie zatkla 27letého obyvatele Japonska, který je podezřelý z prodeje hacknutých uložených souborů hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild pro Nintendo Switch. Upravené uložené pozice umožnily zvýšit statistiky postavy a získat vzácné předměty. Muž se policii přiznal a uvedl, že od prosince 2019 na aukčních portálech vydělal asi 10 milionů jenů (necelé dva miliony korun). Hacker porušil japonské zákony. V současné době není známo, zda se společnost Nintendo na případu aktivně podílí.

- Poslechnout si můžete Greflet's Song z oficiálního soundtracku tahovky King's Bounty 2, která bude mít české titulky. Skladbu složil oceňovaný hudební skladatel a producent Raney Shockne, jenž sídlí v Los Angeles a napsal a produkoval hudbu pro hvězdy jako je Pitbull, Giorgio Moroder, Britney Spears, Foxes, Matthew Koma, a pro víc jak 30 filmů a 100 televizních pořadů.