Dobré ráno. Nový devkit Switche má mnohem více GB RAM, prequel komiks Dying Light 2, multiplayerový tým v Naughty Dog, aplikace pro odhalení Abandoned, co se stalo s WiLD, Cyberpunk 2077 je nejprodávanější hrou na PS4 a další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Vývojáři obdrželi nový devkit Nintenda Switch. Ten je vybaven 8 GB RAM, zatímco ostatní devkity mají 6 GB RAM a prodejní verze dokonce jen 4 GB RAM, odhalila analýza Digital Foundry. Nintendo nevysvětlilo, proč vývojáři mají o tolik silnější verze konzole. Je možné, že navýšení souvisí s nadále spekulovaným Switch Pro.

- Do 15. 7. si můžete zdarma přečíst komiks Banshee: I Am The Cure, který slouží jako prequel události ze hry Dying Light 2: Stay Human od Techlandu.

Přečtěte si také: Horory, střílečky, skákačky a čekání: Ohlédnutí za velkými herními momenty první poloviny roku 2021

- Série Titanfall je odsunuta na druhou kolej, věnují se jí maximálně dva vývojáři. Zbytek týmu se v Respawnu soustředí na Apex Legends. Hackeři se nedávno nabourali do Apex Legends v rámci kampaně „Save Titanfall“. Jak se ale zdá, tak na volání o záchranu Titanfallu tvůrci neslyší. Respawn akorát vzkázal, že zaměstnanci měli zkažený víkend, když místo volna museli řešit hackerský útok na servery.

- Studio Naughty Dog otevřelo nové pracovní pozice pro umělce, programátory, specialisty na produkci i herní design. Většina z nich se týká multiplayerového týmu. To naznačuje přesun zdrojů, pravděpodobně na multiplayer The Last of Us Part 2.

- Aplikaci pro odhalení hry Abandoned si budeme moci z PlayStation Store stáhnout od 29. 7. letošního roku. Podle informací nalezených v databázi se velikost bude pohybovat kolem 1,8 GB. Tak uvidíme, co si pro nás v Blue Box Games chystají.

- Nové pracovní inzeráty u studia Wild Sheep naznačují pokračování vývoje ambiciózního titulu WiLD od Michela Ancela, tvůrce značek Rayman a Beyond Good and Evil. Hledá se programátor grafiky, senior gameplay programátor, návrhář úrovní nebo senior engine programátor. Otázkou zůstává, zda je to opravdu na tajemný WiLD, který měl původně dorazit na PS4 pod záštitou Sony.

Přečtěte si také: Hry, které speedruneři rozbili k nepoznání

- Studia Iron Galaxy (autoři Killer Instinct) a Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends, Star Wars Jedi: Fallen Order) mají nejlepší pracovní podmínky z velkých videoherních firem. Mezi malými studiemi (10 až 40 zaměstnanců) zvítězily týmy Big Run Studios, Phoenix Labs, Pragma Platform a Virtuos. Seznam vychází z analýzy portálu GamesIndustry.biz, který oslovil vrcholné vedení jednotlivých společností, tak i programátory, umělce a další členy.

- Fanoušek spojil Elden Ring s God of War a vytvořil zajímavý artwork.

- Cyberpunk 2077 je nejprodávanější hrou na evropském i americkém PlayStation Store u PS4 kategorie za červen letošního roku. V Evropě jsou dále populární PS4 tituly FIFA 21, GTA 5, Minecraft a NBA 2K21. V USA jsou to GTA 5, NBA 2K21, Minecraft a Call of Duty: Black Ops Cold War. V Evropě u PS5 vede Ratchet & Clank: Rift Apart, FIFA 21, Chivalry 2, Marvel's Spider-Man Miles Morales a It Takes Two.

- Microsoft má nadále plánovat pohřbít předplatné Xbox Live Gold, pouze čeká na správný čas. Tvrdí to novinář Jeff Grubb, jenž má často velmi solidní informace ze stáje Xboxu. Loni Microsoft stáhl z prodeje předplatné Gold na 12 měsíců, což naznačovalo, že s ním už moc nepočítá. Hráči ve větší míře souhlasí, stejně se americká společnost soustředí na Xbox Game Pass.

Přečtěte si také: Asynchronní multiplayerový parkour plný nástrah - Phantom Abyss

- Potvrzeno, konzolová exkluzivita PlayStationu 5 na Deathloop je na 12 měsíců. Na Xbox Series X/S a v Xbox Game Passu se novinka od Arkane Studios může objevit nejdříve 14. 9. 2022.

- Velmi vzácná zapečetěná kopie hry The Legend of Zelda pro NES (ve velmi omezené edici NES R - distribuovaná byla jen několik měsíců) se vydražila za 870 tisíc dolarů. Jde o nový rekord, dosud nejdražší hrou byla zapečetěná kopie Super Mario Bros. pro NES za 660 tisíc dolarů.