Včerejší State of Play přineslo trailer lákající na předobjednávku Death Stranding: Director's Cut. Dnes přicházejí na řadu nové informace, které potvrzují, že nová edice hru vylepší a obohatí.

Jay Boor z Kojima Productions na PlayStation Blogu ubezpečil, že obsah, který je součástí Death Stranding: Director's Cut, byl od základu vytvořen až po vydání původního Death Stranding. Cílem tvůrců bylo nabídnout nový obsah s rozšířením světa a zároveň vylepšit základní herní zážitek.

Přečtěte si také: Záběry z hraní Deathloop odhalily nové detaily

„Nový obsah nebyl pouze přidán, ale pečlivě začleněn do hlavního herního zážitku a bude přístupný při prozkoumávání celé hry. Většinu nového obsahu lze najít poměrně snadno, i když v některých případech to bude trvat déle. Ačkoli v tuto chvíli nemohu zacházet příliš do podrobností o nových misích a rozšířeném příběhu, mohu se s vámi podělit o to, že do nejnovějšího traileru, který jsme vydali, bylo přidáno několik náznaků, které napovídají, co můžete očekávat - v následujících týdnech se o tom podělíme s dalšími informacemi - nicméně již nyní mohu potvrdit, že veškerý obsah her Half-Life a Cyberpunk 2077, který byl představen v PC verzi hry Death Stranding, bude k dispozici také v Death Stranding: Director's Cut,“ informuje Boor.

CO NOVÉHO NABÍDNE DIRECTOR'S CUT?

„Death Stranding Director's Cut je nabitý spoustou nového obsahu a vylepšených herních prvků. Přidáváme více zbraní, vybavení a vozidel, různé režimy, mise a oblasti k prozkoumání, stejně jako rozšířený příběh a vylepšení uživatelského rozhraní. Přidáme také nové online funkce včetně Friend Play a žebříčků, ale o tom si povíme až později,“ uvedl Boor.

Doprovodná tisková zpráva mluví o pokročilém boji, více akcí postavy a soutěžní systém hodnocení pro hráčské výzvy. Rozšířený obsah zahrnuje nové mise ve zvětšené oblasti, další zbraně a vozidla, boj s novými druhy nepřátel a průzkum nového prostředí v dalších misích a minihrách - střelnice či závodiště.

V neposlední řadě dojde na závodní režim Fragile Circuit. Na podrobnosti si ale musíme počkat.

VYUŽITÍ PS5 A PŘENOS ULOŽENÝCH POZIC

Na PlayStationu 5 využije hra všechny možnosti konzole. Očekávat můžete plnou podporu funkcí bezdrátového ovladače DualSense a 3D zvuku, stejně jako rychlé načítání. Na výběr budou dva režimy: Performance s přepočítávaným rozlišením 4K a až 60 FPS a režim Fidelity s nativním rozlišením 4K – oba podporují ultra široké zobrazení a HDR. U druhého režimu bohužel neznáme frekvenci snímků za sekundu - lze předpokládat, že to bude 30 FPS.

Takhle Sony popisuje výhody a možnosti PS5 verze:

Haptická odezva: Užijte si efekty prostředí díky haptické zpětné vazbě bezdrátového ovladače DualSense.

Adaptivní spouště: Přibližte se světu Death Stranding díky odporu adaptivních spouští.

Tempest 3D AudioTech v kompatibilních sluchátkách: Poslouchejte zvukové efekty, které ožívají díky 3D zvuku (vyžaduje kompatibilní sluchátka).

Rychlé nahrávání: Dostaňte se rychle do akce díky ultra rychlému SSD úložišti konzole PS5 a téměř okamžitému načítání.

Zástupce Kojima Productions rovněž potvrdil možnost přenést uložené pozice z PS4 a PS5. Například hráči, kteří Death Stranding dokončili na PS4, tak budou moci importovat soubory do nové edice a rovnou si zahrát nový obsah.

Přečtěte si také: Souhrn ze State of Play: Deathloop i Death Stranding: Director’s Cut

KOLIK TO BUDE STÁT?

Majitelé PlayStation 4 verze Death Stranding si nebudou muset hru kupovat znovu. Pro ně bude k dispozici upgrade na Director's Cut za 9,99 eur. Hráči, kteří Death Stranding nemají, tak pro ně je Death Stranding: Director's Cut za 49,99 eur a Digital Deluxe Edition potom za 59,99 eur.

Na českém PlayStation Store v současné době najdeme standardní edici Death Stranding: Director's Cut za 1319 Kč a Digital Deluxe Edition za 1599 Kč.

Digital Deluxe Edition obsahuje:

  • Mini soundtrack a výběr z grafického díla Death Stranding
  • Sada avatarů
  • Nášivky na batoh
  • Oblek speciálního doručovacího týmu Bridges (zlatý)
  • Úprava nádoby s PP (chirální zlatá)
  • Podpůrné rukavice (zlaté)
  • Oblek speciálního doručovacího týmu Bridges (stříbrný)
  • Úprava nádoby s PP (opalizující)
  • Podpůrné rukavice (stříbrné)

Death Stranding: Director's Cut vyjde 24. 9. 2021 na PlayStation 5. Ve hře jsou české titulky.