Dvacet minut uteklo rychle. V novém State of Play se představilo severské dobrodružství Krata a Atrea. Seznámili jsme se s exkluzivním úkolem v Hogwarts Legacy. Viděli jsme v akci bojovku Tekken 8 i zajímavý survival Pacific Drive.

Začneme tím nejzajímavějším. Na zářijovém State of Play nechyběla očekává PS5 a PS4 exkluzivita God of War: Ragnarök. Sony připravila příběhový trailer s novými gameplay záběry a pochlubila se speciální edicí ovladače DualSense.

Zpět ale k příběhovému traileru. Ten ukazuje hledání Týra (severského boha z rodu Ásů) a začátek konce. Jak vidíme, Kratos je opět na cestě za pomstou, zatímco Atreus před ním skrývá tajemství a nelíbí se mu, co jeho otec se svým životem provedl. Nechybí ani Freya, Thor a několik valkýr. A co záběr na Atrea střílejícího šípem na zatmění? To pravděpodobně předznamenává začátek konce.

Také se mohou fanoušci uklidnit, God of War: Ragnarök je nadále v plánu na 9. 11. s českými titulky pro PlayStation 5 a PlayStation 4.

Potěšila přítomnost Hogwarts Legacy, dočkali jsme se krátkého traileru z kouzelnického světa. Konkrétně se zaměřil na exkluzivní úkol Haunted Hogsmeade Shop Quest, který dostanou všichni na konzolích PS5 a PS4.

„Madam Masonová má na prodej obchod v Prasinkách, ale má to háček. Odhal, co se skrývá pod tímto strašidelným obchodem,“ uvádí popisek.

Pokračujeme ukázkou bojovky Tekken 8. Bohužel nemůžeme slintat nad vystříbenými gameplay záběry. Místo toho Bandai Namco ukázala filmeček. Zatím byla potvrzena verze pro PS5, ale brzy očekáváme potvrzení dalších platforem (PC a Xbox Series X/S).

Seznamte se. Tohle je Pacific Drive, survival z pohledu první osoby, který se odehrává v pacifické severozápadní oblasti Spojených států. S autem jako jediným společníkem se vydáte hluboko do olympijské vyloučené zóny – surrealistického a záhadného místa, které je již desítky let opuštěné.

„Každý výlet do divočiny, který je strukturován jako ‚road-like‘, přináší jedinečné a podivné výzvy, zatímco opravujete a vylepšujete své auto v opuštěné garáži, která slouží jako vaše domovská základna.“

Hru čekejte příští rok pro PS5 a PC.

Tak už víme, co připravují tvůrci Yakuzy. V únoru 2023 na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC vydají Like a Dragon: Ishin! Jedná se o remake Ryu ga Gotoku Ishin!, původní hra z roku 2014 se z Japonska vůbec nedostala.

„V 60. letech 19. století v Kjó může slavnostní boj samuraje za spravedlnost navždy změnit běh japonských dějin. Vytáhněte čepel a připojte se k revoluci v tomto žhavém historickém dobrodružství,“ láká tisková zpráva.

V Japonsku ještě zůstaneme. Největší tma je před svítáním. Ve hře Rise of the Ronin od zkušeného studia Team Ninja (autoři Ninja Gaiden a Nioh) prozkoumáte rozvíjející se svět a budete bojovat za vytvoření nové éry Japonska.

„Jste Ronin, bojovník osvobozený od všech pánů a pout, a jak se váš osud proplétá s příběhovými postavami, zúčastněte se strhujícího akčního zážitku zaměřeného na boj.“

Rise of the Ronin vyjde až v roce 2024 jako konzolová exkluzivita pro PlayStation 5. Jinými slovy, čekejme i verzi pro PC.

Pokud vám přijde, že na PlayStation VR2 je zatím oznámeno málo her, tak si na seznam můžete připsat dungeon crawler Demeo od Resolution Games. V titulu ovládla podsvětí temná síla a je to svět, ve kterém sami nejspíš nepřežijete. Projekt má velmi kladné recenze na Steamu.

V příštím roce se na PS VR2 objeví Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge - Enhanced Edition od ILMxLAB. Stanete se opravářem droidů, jenž ztroskotá na Batuu. Budete vtaženi do velkolepého dobrodružství a dokážete, že hrdinou může být každý.

„Vydej se na mise v divočině Batuu, postav se Guavianskému gangu smrti, infiltruj zařízení Prvního řádu a cestuj do jiných epoch galaxie ve svém vlastním nezapomenutelném příběhu Star Wars,“ láká Sony.

Vydejte se na zbrusu novou dystopickou cestu s Magus, vaším partnerem v podobě umělé inteligence, a prozkoumejte postapokalyptický svět Amasie. Vyzbrojeni svým mechem soupeřte o zdroje, vyhýbejte se dešti a získejte zpět půdu, kterou lidstvo ztratilo, v budoucnosti, kde lidé a AI musí najít způsob, jak spolupracovat. To je futuristická third-person střílečka Synduality pro PS5, Xbox Series X/S a PC.

Akční RPG titul Project EVE se mění ve Stellar Blade. V novém traileru sledujeme EVE na její výpravě za záchranou Země před nepřátelskou přesilou. V tomto případě jde o konzolovou exkluzivitu pro PS5.

Project EVE byl poprvé oznámen v roce 2019 a měl se objevit na PS4, Xboxu One a PC.

Sony nabídla první pohled na některé digitální sběratelské předměty, které budou moci hráči získat prostřednictvím nového věrnostního programu PlayStation Stars. Program bude v září spuštěn v Asii a následně v Americe a Evropě. Více zde.