Ani studiu Frontier se v těžké době nedaří. F1 Manager neuspěl ani podruhé a firma je nucena propouštět a snížit své výdaje. Zaměřit se chce na své silné stránky. To by mohl být návrat k budovatelsko-manažerským strategiím Planet Zoo, Jurassic World Evolution 2 a Planet Coaster, které jsou oproti F1 Manageru úspěšné.

Ve Frontier se hodlají vrátit k ziskovosti a zajištěné budoucnosti snížením ročních provozních nákladů až o 20 %. Dosaženo toho má být snížením výdajů, zmrazením náboru zaměstnanců a propouštěním. Bohužel nebylo specifikováno, kolik lidí přijde o práci.

Situace společnosti se začala zhoršovat v loňském roce, kdy po vydání hry F1 Manager 2022 klesla cena akcií o 40 %. Letos v lednu se propadly o více než 54 %. Ani F1 Manager 2023 nezaznamenal úspěch a podle očekávání se neprodávaly ani starší tituly během Vánoc.

Podle serveru GamesIndustry.biz za poslední finanční rok klesly tržby Frontieru o 8 % na 104,6 milionu liber. Provozní ztráta ale byla 26,6 milionu liber. O rok dříve byl zisk 1,5 milionu liber.

Další propouštění v letošním roce: