Záběry ze zrušeného Doom 4. Fallout 76 má za sebou úspěšný rok. Battlefield 6 s fiktivní třetí světovou válkou. Spider-Man Remastered možná samostatně. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Fallout 76 má za sebou úspěšný rok. Letos hra zaznamenala obrovský nárůst hráčů na serverech - nových i vracejících se hráčů. Vývojáři hodlají hráče udržet a na rok 2021 slibují velké plány. Komunita se shoduje, že Fallout 76 je dnes úplně něco jiného než to, co před dvěma lety vyšlo.

- Nové spekulace o Battlefieldu 6. Podle nich se má nová střílečka zaměřit na fiktivní třetí světovou válku mezi NATO a Ruskem. DICE se má držet vyprávění ve stylu válečných příběhů jednotlivých vojáků a špionů. Díky tomu se máme podívat na příběh z očí amerických speciálních sil odrazující ruské útoky na předměstí, zatímco v druhé kapitole budou hrál hlavní roli britští špioni snažící se proniknout do východní Evropy. Battlefield 6 má vyjít na konci roku 2021 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. K oznámení má dojít na jaře.

Přečtěte si také: CD Projekt může čelit hromadné žalobě a oznámení o spáchání trestného činu

- V Ghost of Tsushima: Legends si můžete odemknout kostýmy inspirované ikonickými PlayStation postavami z God of War, Horizon: Zero Dawn, Shadow of the Colossus a Bloodborne. K odemčení stačí dokončit jakoukoli příběhovou misi, případně si zahrát Survival s každou třídou (pro odemčení všech čtyř) Čas máte do 15. 1. 2021.

- Assassin's Creed Valhalla má o polovinu lepší start než Odyssey. Na den vydání se prodalo 1,7 milionu digitálních kopií, tvrdí společnost SuperData, která monitoruje digitální prodeje.

- 7. 1. 2021 se uskuteční Hi-Rez Showcase. Společně při speciálním streamu slibuje explozivní oznámení pro SMITE, Paladins a Rogue Company.

- Minulý týden se na Steamu nejvíce prodával Cyberpunk 2077. Následuje Valve Index VR Kit, Counter-Strike: Global Offensive - Operation Broken Fang, Phasmophobia, Death Stranding, Among Us, Fall Guys: Ultimate Knockout, Hades, Football Manager 2021 a Grand Theft Auto V.

- Hráči závodů DiRT 5 si mohou užít radovánky na sněhu skrz aktualizaci nazvanou Snow Limit. Ta mimo jiné přidala zimní verze vozů Mustang GT4 a Porsche Cayenne, sněhem pokryté playgrounds a různé tematické položky.

- PlayStation Store naznačuje, že by se v dohledné době mohl samostatně začít prodávat Spider-Man Remastered pro PlayStation 5. Ten je možné nyní získat pouze jako součást Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition.

- Více než dva miliony hráčů obdržely permanentní ban v PUBG Mobile. Mezi hlavní důvody zákazu patří automatické míření a rentgenové vidění.

Přečtěte si také: Deset nejhorších her roku 2020

- Hry No More Heroes a No More Heroes 2: Desperate Struggle vyjdou pro PC, odhaluje rating ESRB. Hry byly vydány v letech 2007 a 2010 na Wii. Před měsícem se dostaly na Switch a nyní to vypadá, že si je zahrají i hráči na počítačích. Na oficiální oznámení si musíme ještě počkat.

- Na Redditu se objevily gameplay záběry, animace a screenshoty, které údajně pocházejí se zrušeného Doom 4. Video ukazuje hru, jež se drastický liší od restartu Dooma, který vyšel v roce 2016. Doom 4 připomíná spíše styl Call of Duty. Jak by se vám líbil?