Po vyhlášení nejlepších her letošního roku od The Game Awards nebo komunity PlayStationu je vhodné se podívat také na druhou stranu. Agregátor recenzí, server Metacritic, zveřejnil deset nejhorších her roku dle recenzí od novinářů.

Nejhorší hrou roku podle Metacritic jsou nezábavné závody Tiny Racer pro Nintendo Switch, které byly v recenzích označovány za špatnou kopii Micromachines. Není divu, že si v průměru vysloužily pouhých 29 procent.

Na druhém místě s průměrem 32 procent (u Xbox One verze) skončil očekávaný remake XIII. Návrat komiksové first-person střílečky dopadl tak špatně, že se vývojáři hráčům omluvili a přiznali, že hra nesplňuje standardy kvality. Za vše prý může globální pandemie koronaviru, která velmi ztěžuje provoz studia. Ovšem problémy se objevily i po první aktualizaci. Zatím není známo, kdy bude XIII Remake opraven.

Třetí místo připadlo na horor Dawn of Fear. PS4 verze má v průměru 33 procent. Čtvrtou příčkou se mohou chlubit závody Fast & Furious Crossroads ve verzi pro PC s průměrem 34 procent. Slightly Mad Studios se „předvedli“ a dokázali vytvořit velmi špatnou adaptaci filmové ságy Rychle a zběsile.

Fast & Furious Crossroads jsem shodou náhod recenzoval já a doporučil jsem hru na 2/10. Nelíbil se mi příběh, jízdní model, jedna kamera, repetitivní a nudné mise, zastaralá grafika a multiplayer. Dobré byly akční honičky a přepínání postav/vozidel.

Na pátém místě najdeme RPG titul Quinto: Arc of Alchemist pro Switch s průměrem 39 procent. Šestý je Remothered: Broken Porcelain (39 procent). Sedmou pozici má Tamarin pro PS4 (40 procent).

Následuje Street Power Soccer pro PS4 (41 procent) s českou stopou, plošinovka Gleamlight pro Switch (42 procent) a desítku nejhorších uzavírá The Elder Scrolls: Blades, neohrabaný port původní mobilní verze pro Switch s průměrem 42 procent.

Hráli jste některou z nejhorších her letošního roku?