Špatné zprávy CD Projektu nekončí. Hodnota akcií z důvodu rozruchu kolem špatného stavu Cyberpunku 2077 na konzolích PlayStation 4 a Xbox One nadále klesá. Polská společnost bude vracet peníze nespokojeným majitelům hry z vlastní kapsy a do toho se rýsuje hromadná žaloba a možné oznámení o spáchání trestného činu.

„Dámy a pánové, jmenuji se Mikołaj Orzechowski, jsem varšavský právník a zároveň investor CD Projektu RED. V souvislosti s nedávnými událostmi a zejména pozastavením prodejů Cyberpunku 2077 analyzuji společně s týmem advokátů důvody pro podání hromadné žaloby společně s oznámením možného spáchání trestného činu podle článku 286 trestního zákoníku - zkreslování informací/údajů za účelem získání finančních výhod,“ píše advokát.

Přečtěte si také: Vývojáři Cyberpunku 2077: Data vydání byla vždy nereálná

„Společně s jedním webovým portálem připravujeme také materiál o právech investorů,“ nastiňuje Orzechowski další kroky a zmiňuje do očí bijící lži od správní rady CD Projektu, které jsou v rozporu se současným stavem hry. Advokát připomíná několik odkladů a starší informace od správní rady. Ta na začátku letošního roku uvedla, že Cyberpunk 2077 je dokončen a připraven. Nedávno se správní rada omluvila a připustila, že PS4 verzi nevěnovali ve studiu náležitou péči.

Správní rada CD Projektu měla uvést investory v omyl, když jim tvrdila, že Cyberpunk 2077 funguje skvěle na PS4 a Xboxu One. Ve skutečnosti ale konzolové verze obsahují celou řadu technických problémů a chyb.

Jarosław Dominiak, prezident Asociace individuálních investorů, připomenul, že investoři jsou vždy připraveni na riziko, ale jejich zklamání je oprávněné. Dosud neobdržel žádné stížnosti a podněty týkající se CD Projektu.

Z pátka na sobotu vyšel hotfix 1.05. Psali jsme o něm zde.