V září jsme byli svědky největšího úniku v dějinách videoherního světa. Postarala se o něj databáze GeForce Now. Popravdě jsem mu osobně nepřikládal takový význam, ale od té doby se mimo jiné potvrdila PC verze God of War, remastery Grand Theft Auto nebo Destroy All Humans 2 – Reprobed.

Nový únik odhaluje další tituly. Mimo jiné slibuje The Elder Scrolls 6 až 2. 1. 2024, Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera má podle toho vyjít 8. 3. 2022, Crysis 4 (hra dosud neoznámena) má vyjít 25. 10. 2024 a Mortal Kombat 12 (také neoznámen) je zřejmě naplánován na 3. 4. 2023. Podle úniku se v příštím roce dočkáme také střílečky Gears of War 6 (neoznámeno), prý 10. 11. 2022.

Hráči na PC se mají začít těšit na řadu dalších PlayStation exkluzivit. Sony má už na 8. 2. 2022 připravovat samurajskou akci Ghost of Tsushima od Sucker Punch Productions. Připravované Horizon Forbidden West má zase v PC verzi dorazit 30. 9. 2022 (?!!) a 4. 4. 2022 roguelike akce Returnal.

Všemu bych z úniku rozhodně nevěřil. Pokud jde skutečně o únik z databáze GeForce Now, tak hodně záleží také na tom, jak stará data jsou. Například Horizon Forbidden West bych koncem září příštího roku nečekal na PC, když teprve 18. 2. 2022 vyjdou PS5 a PS4 verze hry. To je zkrátka moc brzy. Pravděpodobnější je Ghost of Tsushima a klidně PS5 exkluzivita Returnal.

Taky mi tady trošku nesedí, že jen den před PC verzí Ghost of Tsushima by měla vyjít dříve potvrzená Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Tu Sony slibuje na začátku roku 2022, nejprve pro PlayStation 5 a krátce později na PC.

Pokračujeme dál. 1. 3. 2022 se údajně na PC dostane Death Stranding: Director's Cut, 1. 5. 2022 se přidá Sackboy: A Big Adventure, 3. 5. 2022 pak Helldivers 2 a na konec 3. 10. 2022 Ratchet & Clank. Tady není zmíněn přímo nový Ratchet & Clank: Rift Apart, takže je klidně možné, že Sony na PC uvede přepracovaný první díl. Ten restartoval značku a vyšel na PS4 v roce 2016.

Připomeňme, že v předešlém úniku se objevily ještě tituly Chrono Cross Remaster, Final Fantasy Tactics Remaster, Final Fantasy IX Remake (možná jen odkaz na nedávný remaster), Kingdom Hearts IV, Resident Evil 4 Remake (dříve se o něm spekulovalo), Street Fighter 6, Dragon's Dogma 2 (dříve se o něm spekulovalo), Monster Hunter 6, Grand Theft Auto Remasters (také se o něm spekuluje), BioShock 2022 (tak brzy?), Mirror's Edge Remaster, tajnou hru od Respawnu, Titanfall 3 (prý na něj nemají v Respawnu čas), Tekken 8, The Talos Principle 2, Crysis 4, Batman Arkham Knight Remaster, XCOM 3, Injustice 3: Gods Will Fall (tvůrci prý měli dát přednost novému Mortal Kombatu), Destroy All Humans 3 (spíše remake dvojky), Sniper Elite 5, Cities: Skylines 2 (po úspěchu jedničky to dává smysl) Fight for Middle-Earth, Mortal Kombat 12, Call of Duty: Modern Warfare 3 Remaster nebo Helldivers 2.

Nvidia předešlý únik ze svých serverů potvrdila, ale o neoznámených hrách hovořila jako o spekulativních.

„Nvidia si je vědoma neautorizovaného zveřejněného seznamu her, který zahrnuje vydané a/nebo spekulativní tituly a slouží pouze k internímu sledování a testování. Zařazení na seznam není potvrzením ani oznámením žádné hry. Nvidia okamžitě přijala opatření k odstranění přístupu k výpisu. Nebyly ohroženy žádné důvěrné herní kompilace ani osobní údaje.“