Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Internetem se šíří údajná zvuková nahrávka, ve které měl generální ředitel Take-Two Strauss Zelnick mluvit o plánech na vydání Grand Theft Auto 6. Zelnick měl před investory potvrdit, že GTA 6 vyjde během fiskálního roku 2025 a hra bude oznámena 23. 10. tohoto roku a vyjde v říjnu 2024. S největší pravděpodobností je to ale podvrh vytvořený umělou inteligencí. Zelnick běžně o plánech nemluví a oznámení nechává na svých týmech, zejména v případě Rockstaru.

- Tvůrci God of War mohou chystat akční RPG, případně hru, která bude mít nějaké prvky RPG. Vyplývá to z LinkedIn profilu Fernanda Secca, vedoucího programátora ve studiu Sony Santa Monica. Secca uvádí, že je součástí týmu pracujícího na neoznámené značně a jeho role je „World Progression Team Lead“. Popisuje ji jako vedení malé skupiny programátorů, jež má na starost všechny věci týkající se progrese (RPG systémy, spawnování, ukládání hry, trofeje, vizuální skriptování a kdovíco ještě). Mohlo by jít o projekt, který vede Cory Barlog. Že by šlo o dlouho naznačovaný sci-fi titul?

- Magická střílečka Immortals of Aveum obdržela druhou velkou aktualizaci, která opravuje problémy související s optimalizací na počítačích (zejména těch s nízkou specifikací) a došlo také k mírnému vylepšení grafiky na Xboxu Series S.

- Tak jsme se dočkali. Ve dvě ráno se odemkla standardní edice Starfieldu pro PC a Xbox Series X/S, včetně Game Passu. Nebojte se ve hře zkusit různé věci, například tuhle. Napadlo by vás to?

- Podle PlayTrackeru hráči hojně využili možnost koupit dražší edici a pustit se do dobrodružství pět dnů před velkou premiérou. Na Steamu měly prodeje Premium Edition výrazně překročit 1 milion a na Xboxu to má být 1 milion. To by znamenalo, že Starfield hraje více než dva miliony hráčů. Kolik to bude dnes, kdy hra vychází a bude dostupná v Game Passu? Snad se Microsoft pochlubí.

- GOG v rámci slev nabízí zdarma Ghost Master, strategickou manažerskou hru, v níž máte za úkol vyděsit smrtelníky. Inspiraci tvůrci brali u klasických hororových filmů jako Hellraiser a Loď duchů.

- Společnosti Bethesda a id Software odstranily Denuvo ze střílečky Doom Eternal. Protipirátská ochrana byla odstraněna v nejnovější aktualizacei Dříve vývojáři vydali update s ray tracingy. Hra je velmi dobře optimalizována a Nvidia GeForce RTX 3080 dosáhne s ray tracingem v průměru 90 snímků za sekundu v nativním rozlišení 4K.

- Čínská společnost NetEase, která v posledních letech investovala hodně do západních studií, na Tokyo Game Show odhalí zcela novou hru pro konzole a PC. Podrobnosti jsme se nedozvěděli, ale na rozmazaném obrázku je bílý králík vedle nějakého mecha. Veletrh se koná od 21. do 24. 9.

- Předplatitelé PlayStation Plus si mohou do digitální knihovničky přidat Saints Row, Black Desert – Traveler Edition a Generation Zero.

- Zítra, 7. 9., se dozvíme první podrobnosti o EA Sports UFC 5. Trailer bude mít premiéru v 17:00 našeho času. Na obalu standardní edice se objeví Alexander Volkanovski a Valentina Ševčenko. Na obalu Deluxe Edition bude Stylebender.

- Líbilo se vám kyberpunkové kočičí dobrodružství Stray? Tak se hra dočká animovaného celovečerního filmu. Je to jeden z mnoha snímků, které studio Annapurna Animation chystá. Půjde o kamarádskou komedii o kočce a robotovi s veselou dynamikou.

- Ratatan vznikne. Tvůrci Pataponu na svou novinku vybrali desetkrát víc, než na Kickstarteru požadovali. Hráči přispěli 219,3 milionu jenů (přibližně 1,5 milionu dolarů), cílem vývojářů bylo 20 milionů jenů (cca 137 000 dolarů). Díky tomu bude ve hře online multiplayer, dojde na konzolové verze i spolupráci s Davidem Wisem, bývalým skladatelem Rare, který je mimo jiné zodpovědný za hudbu ve hře Donkey Kong Country. Ratatan by měl vyjít na začátku roku 2025.

Přečtěte si naše další zajímavé články: