Letošní září, říjen a listopad jsou měsíce naplněné zajímavými hrami. Kvůli velké konkurenci nedávno mírně posunuli termín tvůrci Alana Wakea 2, aby se vyhnuli PS5 exkluzivitě Marvel's Spider-Man 2 od Insomniac Games a Sony. Teď se k nim přidává společnost THQ Nordic. Ta se rozhodla odložit Alone in the Dark z 25. 10. až na příští rok. Hra je nyní v plánu na 16. 1. 2024.

Čas navíc využijí vývojáři pro zdokonalení herního zážitku. Současně THQ Nordic v tiskové zprávě přiznává, že nechce vydat Alone in the Dark v termínu, kdy dorazí Alan Wake 2 (27. 10.) a Marvel’s Spider-Man 2 (27. 10.). Nadále platí platformy PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Alone in the Dark je reboot původního survival hororu z roku 1992. Odehrává se v 90. letech minulého století a oproti původního příběhu dozná určitých změn. Mezi hlavní herce budou patřit David Harbour (Stranger Things) a Jodie Comer (Killing Eve).

„Hluboko na jihu ve 20. letech 20. století se ztratil strýc Emily Hartwoodové. Spolu se soukromým detektivem Edwardem Carnbym se vydává na výpravu do sídla Derceto Manor, domova duševně chorých, kde číhá cosi záhadného. Narazíte na podivné obyvatele, světy jako z nočních můr, nebezpečná monstra a nakonec objevíte pletichy o sílícím zle. Na křižovatce reality, záhad a šílenství čeká dobrodružství, které vás donutí zpochybnit to, čemu ve svém nitru věříte. Komu můžete důvěřovat, čemu uvěříte a co budete dělat dál?“ ptá se tisková zpráva.